Comunitat Valenciana

Fiscalia demana penes que sumen 181 anys de presó per als set acusats per l'assassinat de l'alcalde de Polop

  • ALACANT, 26 (EUROPA PRESS)

La Fiscalia ha sol·licitat provisionalment penes que sumen 181 anys de presó per als set acusats pel cas de l'assassinat de l'alcalde de la localitat alacantina de Polop de la Marina a l'octubre de 2007, Alejandro Ponsoda.

En l'escrit d'acusació, al qual ha tingut accés Europa Press, demana per a qui va ser regidor d'Urbanisme del municipi i successor de Ponsoda com a primer edil, Juan Cano, 25 anys com a presumpte instigador de l'assassinat. La mateixa pena ha sol·licitat per a altres tres sospitosos, un empresari i els responsables d'un local d'alternació de Finestrat, també com a presumptes inductors d'un delicte d'assassinat, amb traïdoria i preu, en concurs amb un altre d'atemptat a l'autoritat.

Per la seua banda, per als tres acusats de ser els autors materials dels tirs que van acabar amb la vida de Ponsoda sol·licita 25 anys, més altres dos anys per tinença il·lícita d'armes.

El ministeri públic destaca en les seues conclusions provisionals el "rancor" que sentia el regidor per l'aleshores alcalde. Així, explica que Cano va ser edil d'Urbanisme fins el 2003, quan va ser relegat de les llistes electorals al lloc desé per unes suposades gravacions en les quals demanava diners a un empresari, fets en els quals no va obtindre el suport de Ponsoda. No obstant açò, el fiscal destaca l'obsessió de Cano per fer-se amb el control de l'àrea d'Urbanisme de la localitat i de l'Ajuntament, per la qual cosa en 2007 va tornar a la política activa com a nombre 2 de les llistes electorals, encara que amb desacords amb el primer edil.

Per açò, juntament amb l'empresari i per l'"animadversió" que tots dos sentien contra Ponsoda, haurien planejat la seua mort, amb la col·laboració dels responsables del club d'alternació.

D'esta manera, haurien contactat amb un testimoni protegit al que, després d'una primera trobada, en una reunió posterior en la zona VIP del local li van oferir 35.000 euros per a dur a terme l'encàrrec, que ell va rebutjar.

Com a conseqüència, van contactar amb els altres tres acusats materials del crim, dos de nacionalitat txeca i un espanyol, que van accedir a assassinar l'alcalde per 50.000 euros. Ho van fer el 19 d'octubre de 2007, quan sobre les 21.20 hores van acudir al domicili de Ponsoda, en la pedania de Xirles, i quan este va arribar en el seu vehicle, es van acostar pel costat del conductor i "van introduir l'arma a través del buit de la finestra, disparant successivament en tres ocasions, de forma sorprenent, fugint ràpidament del lloc".

Com a conseqüència dels tirs, una de les bales va impactar en el cap de l'alcalde, de 54 anys, que va ser ingressat molt greu en l'Hospital General d'Alacant, on va morir el 27 d'octubre. Les pistoles no han sigut localitzades i cap dels tres posseïx llicència d'armes.

La fiscalia demana també una ordre d'allunyament dels acusats sobre les dos filles del mort durant 26 anys. A més, com a responsabilitat civil, reclama 120.000 euros per a cadascuna de les filles i que abonen a l'Agència Valenciana de Salut les despeses generades per l'atenció a Ponsoda, que ascendixen a més de 3.500 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento