Comunitat Valenciana

Bonig insta Marzà a donar ordres "per escrit" per a assumir la suspensió del plurilingüisme o anirà als tribunals

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha insistit este divendres a sol·licitar al conseller d'Educació, Vicent Marzà, que dimitisca, després de la suspensió cautelar del seu decret de plurilingüisme i pel seu "sectarisme", i li ha advertit que si el dilluns no transmet "per escrit" directrius als col·legis assumint eixa paralització, els 'populars' acudiran als tribunals.
José Císcar, Isabel Bonig i Luis Barcala en roda de premsa
José Císcar, Isabel Bonig i Luis Barcala en roda de premsa
PP ALICANTE
José Císcar, Isabel Bonig i Luis Barcala en roda de premsa

"El que anem a estar és molt atents a les ordres, almenys ha indicat el conseller que va a donar ordres per escrit; fins ara les úniques, perquè ens ho han dit alguns professors i directors, eren via telefònica", ha relatat Bonig.

"Però han d'acatar l'acte del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV); perquè si no és així, haurem de tornar a anar als tribunals", ha assenyalat i ha afegit: "O algú pot sol·licitar l'execució d'eixa sentència del TSJCV".

A més, ha argumentat que "fins ara" es pretenia "eludir el compliment" de l'acte del TSJCV el que, al seu juí, és "exactament igual que com van començar els independentistes catalans: els tribunals diuen una cosa però jo incomplisc per la via dels fets les resolucions i seguisc aplicant el meu decret".

En una compareixença pública en l'Ajuntament d'Alacant al costat del grup municipal, Bonig ha mantingut que s'està davant un "problema molt greu" i ha rebutjat "alarmar" però ha reclamat que es "solucione un problema".

NOU PROCÉS DE MATRICULACIÓ

Ha assenyalat que el decret "no ha comptat amb el consens de la comunitat educativa" i que, per açò, ha acabat "en els tribunals". Així, ha indicat que davant la suspensió "hauria d'obrir-se un nou procés de matriculació", perquè ha entès que els pares han triat centre en funció del decret perquè "podien triar més anglés si triaven valencià".

"Hui s'aplica un decret en el qual s'establix la igualtat entre l'anglés, el valencià i el castellà; per tant, podrien haver triat un altre centre diferent", ha opinat.

Preguntada si havia parlat amb el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, sobre una solució, Isabel Bonig ha dit que es buscarà una data per a mantindre una trobada. "Estem disposats i oberts en qualsevol moment, però que siga ràpid", ha apuntat i ha posat "tot el capital humà" del PP "al servici del president Puig para tot el que siga necessari".

"Torne a estendre la mà al president Puig: de veres, té un problema de radicalitat i sectarisme en el seu govern i està afectant cinc milions de valencians" i ha plantejat la possibilitat d'asseure's "i fixar unes regles clares".

ESCRIT DEL GRUP

Isabel Bonig ha acudit a l'Ajuntament d'Alacant, al costat del president del PP d'Alacant, José Ciscar, per a acompanyar al portaveu del grup municipal, Luis Barcala, que ha presentat este divendres un escrit al Secretaria del Ple "urgint" perquè done trasllat "immediatament, el més prompte possible en tot cas", al Consell i al conseller, Vicent Marzà, de la Declaració Institucional aprovada en la sessió del passat 29 de juny.

L'acord de ple, a instàncies del PP, es va aprovar amb els vots de l'oposició, més els dos edils no adscrits, i demanava a Marzà que assumira la decisió del TSJCV de suspendre el plurilingüisme i iniciara un nou procés de matriculació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento