Comunitat Valenciana

La Marea Blanca d'Alacant reclama obrir els centres de salut a les vesprades per a evitar "un minvament d'atenció"

  • El portaveu de la Marea Blanca a Alacant, Paco Macià, ha reivindicat mantindre els centres de salut de la província oberts durant l'estiu perquè en cas contrari es produïx "un minvament de l'atenció". En eixe sentit, ha rebutjat, este divendres en declaracions a Europa Press, que hi haja suficient amb els servicis d'urgències.
Cartell anunciador de la concentració
Cartell anunciador de la concentració
MAREA BLANCA
Cartell anunciador de la concentració

Per a açò, Marea Blanca es concentra este divendres des de les 18.30 hores davant les portes del Centre de Salut de plaça Amèrica, en Campoamor, per a protestar pel tancament a les vesprades dels centres en època estival i davant la no substitució dels treballadors que se'n van de vacacions.

"L'atenció primària no solament són les urgències; hi ha atenció continuada, seguiment de malalts crònics i considerem que eixe tancament no està justificat sobre la base dels arguments de Conselleria, que són els mateixos que es venien donant pel govern anterior", ha lamentat Macià.

En eixe sentit, el facultatiu ha recordat que des de 2012 s'argumenten els tancaments dels centres de salut en què hi ha menys pacients: "ens ha sorprès una mica que es tornen a eixos arguments per a mantindre eixes mesures d'austeritat i retallades".

"Fins el 2012 es mantenien oberts perquè s'entenia la necessitat de fer seguiment, però des d'eixe any en un paquet de mesures d'austeritat i retallades es van començar a aplicar i, entenem, responen eixos interessos i motius i no té res a veure amb els pacients o amb la necessitat d'Alacant", ha agregat.

Paco Macià ha explicat que es deixen oberts el centre de salut del Cap de l'Horta i "algun consultori de platja, supose que per l'afluència de turistes, i enguany estarà obert un en la zona del barri de Babel".

SUBSTITUCIONS

El portaveu de Marea Blanca ha advertit, a més, que en "moltes àrees de salut" s'està repetint la no contractació de personal per a substituir els professionals que se'n van de vacances, i s'ha convertit en un dels motius pels quals els centres de salut tanquen a la vesprada.

"Hi ha un minvament dels recursos humans a l'estiu i això comporta un altre tipus de mesures afegides", ha raonat i, encara que no ha pogut xifrar el nombre de personal necessari, sí ha indicat que en la seua àrea de salut, a Elda, "el nombre de substitucions és zero. No hi ha cap substitució entre els metges i la partida econòmica per a cobrir eixos llocs és de zero, encara que en l'hospitalari ha crescut una mica".

Finalment, ha indicat que en determinats moments de l'estiu, la reducció de la plantilla arriba al 50% "el que incrementa la pressió" per als quals queden treballant, es ressent l'atenció i augmenta "la probabilitat de cometre errors assistencials".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento