Comunitat Valenciana

El Festival de Cinema l'Alfàs del Pi programa quatre cicles de curts amb més de 40 títols en el seu 29 edició

  • La 29 edició del Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi (Alacant), que se celebrarà del 7 al 16 de juliol, comptarà en la seua secció no competitiva amb quatre cicles de curtmetratges fora de concurs: 'Curts Valencians', 'Curts locals', 'Curts dirigits per dones' i 'Curts Cinèrgia'. En total, es projectaran 40 títols que han sigut seleccionats entre les més d'un miler de produccions que ha rebut enguany l'organització del certamen.
Un instant d'una edició anterior del Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi
Un instant d'una edició anterior del Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi
AYTO L'ALFÀS DEL PI
Un instant d'una edició anterior del Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi

"Enguany hem rebut 1.230 obres a concurs i només 17 competixen en la secció oficial. Amb estos cicles el que volem és mostrar una selecció dels millors treballs, ja que la principal missió d'este Festival és la promoció dels curtmetratges que es fan a Espanya", ha declarat el subdirector del certamen, Javier Pascual, en un comunicat.

El cicle 'Curts Valencians', que s'incorpora a la programació per octau any consecutiu, inclou un total de 15 obres produïdes o dirigides per cineastes de la Comunitat Valenciana. Pascual ha manifestat que la intenció és que el Festival "servisca de plataforma i d'aparador als creadors valencians".

Concretament, es projectaran obres de temàtica molt variada que van des del drama social a la comèdia, el thriller psicològic o la ciència ficció com 'El vestido', de Javier Marco; 'Bienvenido a casa', de Miguel Marcos; 'Bus Story', de Jorge Yudice'; 'Epidemia', d'Alejandro Portaz; 'If I were me', de Jorge de Guillae' i 'Lucrecia', d'Eva Marín.

Així mateix, formaran part d'este cicle 'Tras los números', de Christian Feijóo; 'Esteban 5294', de Jordi Boronat; 'Un lugar', d'Iván Fernández de Còrdova; 'Extraterrestres', de Simón Fariza; 'Señor Bigotes', d'Hugo M. López; 'Cola-Limón', de Marco Huertas; 'La carga', de Maribel Baiona; 'Vampiro', d'Álex Montoya, i 'La disco resplandece', de Chema García Ibarra.

CURTS DIRIGITS A DONES

Com a novetat, enguany el Festival ha inclòs un cicle de curts dirigits per dones. De fet, Pascual ha destacat que en esta edició, més del 30% dels curtmetratges presentats tenen la firma d'una dona.

En este cicle 'Curts dirigits per dones' es projectaran 'Fugit', de Marta Bayarri; 'Le chat doré', de Nata Moreno; 'No és fácil ser... Gorka Otxoa' i 'Cariño, me he follado a Bunbury', de Teresa Bellón; 'Els bones nenes', de Clara Roquet; 'Su', de Laia Foguet; 'Los pestiños de mamá', de Marta Díaz de López; 'La invitación', de Susana Casessis, i 'Zarpazo', de Nerea Castro.

Per cinqué any, el Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi programa una secció de curts locals amb la finalitat de promocionar i donar visibilitat a tot el material audiovisual que es produïx i grava en la Marina Baixa.

El cicle de 'Curts locals' inclou una desena de títols, des de cinema social o experimental a drama, ciència ficció o comèdia. Es projectaran 'Miratges', de Jaume Soriano; 'Transition', de Rubén Roca; 'Desengaño, 13', de Miguel Ángel Fernández; 'La familia de Hervin', del Departament d'Audiovisuals de l'Ajuntament de l'Alfàs del Pi; 'El nuevo', d'Inés Novo i Catalina Nazario'; 'La meditación del pez volador', de Guillermo Cano; 'El abismo', de Javier R. Nágera; 'María', de Javier Arozamena; 'Sefarad', d'Adrián Blanco-Martínez; '3rd Floor', d'Antonio Cuesta, i 'Curs curtmetratges María Albiñana', de María Albiñana.

Finalment, de la mà de Gas Natural Cegas, patrocinador del Festival, arriba per tercer any a l'Alfàs el cicle de curts 'Cinergia'. Enguany es presenta 'En tu cabeza', un llargmetratge dividit en quatre parts, dirigit per Kike Maíllo, amb guió de Daniel Sánchez Arévalo, i protagonitzat per Michelle Jenner, Hugo Silva, Adrián Lastra i Daniel Guzmán.

El festival de l'Alfàs té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols. Després de 28 edicions, ha aconseguit reunir en el municipi a reconeguts actors i actrius, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional, homenatjant amb l'entrega del Far de Plata a més de 60 personalitats del món del cinema.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento