4.000 universitaris volen taxes més barates i que no es privatitzi l’educació

Universitaris manifestant-se ahir pels centre de Barcelona (G. Manuilo / EFE).
Universitaris manifestant-se ahir pels centre de Barcelona (G. Manuilo / EFE).
Universitaris manifestant-se ahir pels centre de Barcelona (G. Manuilo / EFE).
Protesta contra l’homologació de l’Espai Europeu.  Més de 4.000 universitaris catalans es van manifestar ahir per les quatre capitals catalanes per exigir que el preu dels crèdits es congeli o, com a mínim, no s’apugin per sobre de la inflació.Van demanar més beques i menys «crèdits salaris», la línia d’ajuts d’Universitats que es començarien a retornar un cop l’estudiant cobri més de mil euros mensuals. «Ho venen com una beca, però és una hipoteca», va subratllar una portaveu de la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), Laia Galindo.

Els universitaris van sortir al carrer també per criticar el pla europeu d’educació superior (Bolònia), que preveu l’homologació dels títols entre les universitats catalanes. Un altre portaveu de la PMDUP, Albert Claret, va assegurar que la iniciativa pretén «privatitzar» l’ensenyament superior i va advertir que es crearà una «generació de deutors».

«UAB, SA»

Entre els crits que es van sentir, hi va haver: «UAB, S.A.» , «¿Por qué no te callas, Bolonia?», o «Zapatero, Zapatero, no ens vulguis enganyar, que el pla ens portarà precarietat».

També lamenten que Bolònia obligui estudiar a temps complert, cosa que no permetria compatibilitzar l’estudi amb el treball.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento