Comunitat Valenciana

Un condemnat envia 10 cartes des de presó per a confessar un atracament amb la causa arxivada i demanar que el jutgen

  • Un home condemnat per diversos delictes va enviar fins el 10 cartes des de la presó a un jutge que va instruir un robatori en una joieria a la Vall d'Uixó en 2011 per a confessar-se autor dels fets. La causa ja estava arxivada, es va obrir una nova investigació i se li ha fixat un any i un dia de presó.
Jutjats de Castelló
Jutjats de Castelló
EUROPA PRESS
Jutjats de Castelló

Així consta en la sentència, en la qual el tribunal li imposa la pena d'un any i un dia de presó per un delicte de detenció il·legal en concurs amb un delicte de robatori amb violència i una falta de lesions, amb les circumstàncies atenuants de toxicodependència, confessió i dilacions indegudes.

Este home complia condemna en el centre penitenciari 'La Moraleja' de Propietàries per delictes com robatori amb violència a casa habitada, amenaces en l'àmbit de la violència de gènere, lesions o tinença il·lícita d'armes.

En 2011 va cometre un robatori en una joieria de la Vall d'Uixó però la causa es va arxivar en no poder determinar-se la identitat dels autors. Dos anys després, en 2013, des de presó, l'home va decidir confessar el que va fer i va enviar una primera carta al jutge.

En els mesos següents, va dirigir el jutjat altres nou escrits en els que demanava un immediat enjudiciament. Després de comprovar-se la veracitat de les seues declaracions, el jutge va obrir un procediment i se'l va condemnar per este atracament.

El robatori va tindre lloc el 29 d'octubre de 2011 quan l'acusat, en companyia d'una persona que no ha sigut identificada, va entrar en l'establiment comercial, es va guanyar la confiança de la dependenta i al moment menys pensat d'este la va encanonar amb una pistola. Posteriorment, ell i el seu còmplice es van apropiar de joies valorades en més de 45.000 euros i es van donar a la fuga.

El juí es va celebrar el passat 24 de maig en l'Audiència Provincial de Castelló. El fiscal, que inicialment demanava dos anys de presó, i la defensa de l'acusat van aconseguir un acord i la Sala va dictar sentència de conformitat conforme a eixe pacte: l'atracador, de nacionalitat argentina, ha sigut condemnat a un any de presó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento