Comunitat Valenciana

El ple de la Diputació d'Alacant rebutja reprovar César Sánchez per la denúncia de fiscalia

  • El ple de la Diputació d'Alacant ha rebutjat la reprovació del president 'popular' de la institució, César Sánchez. La reprovació l'ha portat a ple el grup d'Esquerra Unida després de la denúncia elevada per la fiscalia de Dénia pels delictes de malversació de cabals públics i coaccions, davant una denúncia prèvia d'una empleada interina del consistori de Calp, del que Sánchez és alcalde, per suposadament fer-la treballar per a la seua campanya electoral en els comicis de 2015.
Ple de la Diputació este dimecres
Ple de la Diputació este dimecres
EUROPA PRESS
Ple de la Diputació este dimecres

La reprovació ha sigut rebutjada pel grup del PP i l'edil no adscrit, Fernando Sepulcre; mentre que el PSPV s'ha abstingut i Esquerra Unida solament ha comptat amb el suport de Compromís.

La diputada provincial Raquel Pérez ha argumentat la seua proposta en què César Sánchez va començar amb un discurs de presa de possessió "integrador" i "negociador" que "va sorprendre". "Però va ser tot un miratge en el desert d'esta Diputació. I com en tot desert hi ha escorpins i alacrans, i la seua naturalesa els obliga a picar", ha dit Pérez, que ha valorat que el balanç del mandat li porta a demanar la reprovació.

Ha exposat que l'equip de Govern no ha treballat els pressupostos d'estos dos anys amb l'oposició; ha parlat del repartiment de subvencions nominatives per a pobles del PP; de tres milions a dit per a les rotondes "del seu poble" -Calp-; d'impedir "autoritàriament" el debat de temes espinosos per al seu partit en nombroses ocasions; de "la utilització partidista dels recursos públics en denúncies a altres institucions, portem més de 50.000 euros en denúncies a la Generalitat, que s'està estalviant el seu partit en les Corts i minorant-los dels municipis"; "d'una actitud dèspota en la comissió d'investigació"; i del "furt deliberat a les corporacions locals amb el rebuig al Fons de Cooperació".

"I tot amb el suport d'un trànsfuga que manté a este govern", ha seguit Raquel Pérez, que ha cridat a Fernando Sepulcre, diputat no adscrit, "traïdor".

"Arribem a la investigació directa de la utilització de recursos públics de la campanya electoral del seu poble", ha afirmat la diputada sobre la denúncia del fiscal de Dénia i ha agregat: "Per la nefasta gestió d'estos dos anys, i en l'ecuador de la legislatura, EUPV li demanem que s'aparte d'eixa butaca, que dignifique esta institució traient el traïdor, resolga la seua situació jurídica i comence a treballar pels municipis".

Per la seua banda, des de Compromís, Gerard Fullana, ha recolzat la reprovació encara que ha plantejat que les responsabilitats polítiques haurien de "desplaçar-se a l'obertura de juí oral; la imputació o com a mínim al fet que el president done explicacions".

No obstant açò, ha basat el seu suport en que es reprova el PP i César Sánchez per "la gestió política". "Li reprovem pel que representa abans de ser president: assessor de (Francisco) Camps, diputat 'palmero' del pitjor PP de la història, màxim responsable de RTVV amb 1.200 milions de deute, número 3 del PP en l'època del 'dopping' de les campanyes com a responsable d'acció electoral". I perquè "no ha fet res del que va dir que faria" en la Diputació i "per comprar un diputat trànsfuga", ha agregat.

Des del PSPV, José Chulvi, ha argumentat l'abstenció socialista en què la proposta d'EUPV se centrava en la denúncia de fiscalia i no "sobre altres qüestions de la gestió del dia a dia de la Diputació". "El que ve ací és sobre la base d'una denúncia del fiscal al jutge i que a dia de hui considerem que no hi ha res més que eixe trasllat. En tant no es produïsca una situació diferent, d'investigat, considerem que no és el moment de portar a este ple esta reprovació", ha dit.

Per açò, ha opinat que si es produïx una acceptació de la denúncia s'estudiarà quines mesures prendre.

El diputat no adscrit, Fernando Sepulcre, ha pres la paraula per a defendre's "després de la intervenció de la piròmana d'Iglesias, insultant com sempre amb alacrans, escorpins, traïdors i trànsfugues". Així, li ha atribuït que no haja reclamat la reprovació d'altres diputats "també imputats", i de parlar de diners quan "va ser la primera que es va portar tots els diners de l'assignació a grups polítics".

Finalment, el portaveu 'popular', Carlos Castillo, ha agraït al PSPV "la seua coherència" ja que ha entès, que en cas contrari, caldria reprovar l'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, denunciat pel PP arran de les 25 factures de la Regidoria de Comerç anul·lades i que investiga la Fiscalia Anticorrupció.

Castillo ha atacat Raquel Pérez, de la qual ha recordat que ha sigut expulsada del grup d'EUPV al Campello i de tindre "problemes" amb el seu assessor en la Diputació i ha opinat que en el seu grup la tracten de "càrrega pública" en lloc de "càrrec públic".

A més, ha acusat de "narcisista-nacionalista" Gerard Fullana (Compromís) perquè "cada vegada que té l'oportunitat d'agafar el micròfon, fa el seu propi circ"; i ha esperat que reprove "amb la mateixa vehemència" el conseller d'Educació, Vicent Marzà, "desautoritzat en tres ocasions amb tres actuacions pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana suspenent de manera cautelar el famós decret de xantatge lingüístic que vosté i la seua família defenen".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento