Comunitat Valenciana

Montón espera trobar respostes als més de 33 milions gastats de forma irregular en l'Hospital Provincial de Castelló

  • La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha assegurat este dilluns que la Generalitat està deixant que la Justícia treballe i esperant que "ajuden a trobar respostes a eixos més de 33 milions d'euros que s'han gastat de manera irregular" en l'Hospital Provincial de Castelló i que està investigant la Fiscalia.

Montón ha realitzat estes declaracions davant els mitjans abans d'assistir al 50 aniversari de l'Hospital General Universitari de Castelló en ser preguntada per les novetats d'esta investigació.

Sobre este tema, la consellera ha assenyalat que les factures "ja són irregulars perquè el que ens diu tant la Intervenció com els propis tècnics de la Conselleria és que s'ha transgredit la llei de contractació i algunes altres normes, i per ser irregulars és pel que acudim a la Fiscalia, però el que tenim a veure és si, a més d'irregularitat, hi ha algun tipus de delicte".

"Estem col·laborant per part de la Generalitat Valenciana amb la Fiscalia i entregant la documentació que ens demana, i per part de la Intervenció de la Generalitat es va col·laborar en el moment en què des de la Fiscalia se'n va anar a recaptar informació i això és el que estem fent, deixant que la Justícia treballe i esperant que ens ajuden a trobar respostes d'eixos més de 33 milions d'euros que s'han gastat de manera irregular i que, al cap i a la fi, són diners dels valencians que hem pagat amb els nostres esforços", ha afegit.

D'altra banda, preguntada per l'engegada de l'accelerador lineal de l'Hospital Provincial, la titular de Sanitat ha destacat que "el que estem veient és l'aposta que té el Govern de la Generalitat també amb l'Hospital Provincial de Castelló, ja que eixe accelerador lineal, que havia sigut demandat durant molt temps, s'ha pagat íntegrament per part dels pressupostos de la Generalitat, hem fet tota la tramitació i esperem que en uns mesos estiga en funcionament".

Segons ha subratllat, "l'accelerador està perquè, quan ens acaben de donar les últimes autoritzacions, posar-ho en funcionament".

INTEGRACIÓ DEL PROVINCIAL

Preguntada per la integració de l'Hospital Provincial en la xarxa d'hospitals públics, Montón ha indicat que estan treballant en favor d'una integració funcional, "i hem començat amb algunes qüestions amb la xarxa de salut mental i l'oncologia, i hi ha una verdadera conversa i integració entre els gerents dels hospitals General i Provincial per a sumar sinergies".

"Fins ara eren dos hospitals que treballaven de manera independent i ara treballen de manera coordinada", ha afegit. Pel que fa a com quedaria la situació dels treballadors si l'Hospital Provincial s'integrara en la xarxa hospitals públics, Montón ha assenyalat que cal tindre en compte que el Provincial és un Consorci, "la mitat depèn del Govern central a través de la Diputació i l'altra mitat de la Generalitat, per la qual cosa perquè hi haja un integració han de ser proactives les dos parts".

En este sentit, ha apuntat que la Generalitat Valenciana tindria les "portes obertes" a poder fer una futura integració, però també ha de "moure fitxa" la Diputació, "doncs seria bo que fera com la Diputació de València, que dels seus propis pressupostos aporta 6 milions d'euros, i en la Diputació de Castelló l'aportació extra que es fa, més enllà del que vé del Govern central, és zero".

Per tant, Montón ha convidat de nou la Diputació de Castelló a aportar "una mica de valor afegit i no solament vehiculitzar els diners del Govern central".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento