Comunitat Valenciana

Puig: "Espere que el ministre de Foment sàpia més de carreteres que de finançament"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha respost este dilluns al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, respecte a les declaracions que va realitzar dissabte passat en el sentit que considerava que la Comunitat Valenciana "és una comunitat que està entre les quals més inversió té dins del sistema de finançament autonòmic", assegurant que espera que el ministre "sàpia més de carreteres que de finançament".
El ministre en la seua visita este passat divendres a un tram de la infraestruct
El ministre en la seua visita este passat divendres a un tram de la infraestruct
ÍÑIGO DE LA SERNA
El ministre en la seua visita este passat divendres a un tram de la infraestruct

Puig ha realitzat estes declaracions davant els mitjans abans d'assistir al 50 aniversari de l'Hospital General Universitari de Castelló.

Així, ha indicat que espera que el ministre "sàpia més de carreteres que de finançament" perquè "ningú diu això, ni el propi Ministeri d'Hisenda, i tothom és conscient de l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana i el propi president Rajoy ho ha dit".

"No sé a què es referix el ministre de Foment, però el veig absolutament sense consciència de la realitat autonòmica i el que sí s'ha demostrat en els mesos que portem de treball en el si de la comissió d'experts és que ningú discutix que la pitjor comunitat finançada és la Comunitat Valenciana, i és que els números són així, és a dir, són xifres, realitats objectives i no és una opinió", ha afegit el cap del Consell.

Així mateix, Puig ha subratllat que el deute històric de la Comunitat en els últims anys "va més a allà dels 15.000-16.000 milions d'euros, i això està produint que la Comunitat Valenciana tinga 12 punts menys de renda per càpita" i -ha afegit- "això no anem a consentir-ho, per això apel·le a la unitat de la societat valenciana per a dir que enguany s'ha de solucionar el problema del finançament".

REUNIÓ DE SEGUIMENT

Preguntat per la reunió de seguiment del finançament que se'n va a celebrar esta vesprada, Puig ha explicat que és una reunió prevista en l'acord que arreplega a totes forces polítiques, sindicals, empresarials, a les universitats i als ajuntaments "i es tracta de fer un repàs de com estan les coses".

Sobre este tema, ha recordat que "la comissió d'experts del Ministeri d'Hisenda es va constituir a partir de la Conferència de presidents a proposta nostra, està funcionant adequadament i ja s'han produït més d'una desena de reunions, i ara és el moment d'avaluar eixa situació, que es produirà també a través del nostre representant en la comissió d'experts, Paco Pérez".

El president de la Generalitat creu que és "fonamental" mantindre la cohesió entre els valencians i el consens i, "d'una vegada per sempre, aconseguir el que és just, i és que els valencians tinguem el que ens correspon, i això és el que esta vesprada devem reafirmar: la unitat dels valencians per a aconseguir un finançament just, unes inversions justes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento