Comunitat Valenciana

Compromís penja una foto de Rajoy de cap per avall en la Diputació d'Alacant per a reivindicar millor finançament

  • El grup Compromís en la Diputació d'Alacant ha penjat este divendres una pancarta en la qual es reclama a l'Executiu central un "tracte just" en inversions per a les comarques del sud de la Comunitat Valenciana i en la qual es pot veure una fotografia cap per avall del president del Govern, Mariano Rajoy. Es tracta d'una campanya amb la qual la coalició pretén denunciar que la província rebrà en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) "96 euros per habitant, enfront dels 186,5 de la mitjana estatal i els 119,5 de la mitjana valenciana".
Els tres diputats de Compromís en la Diputació i Ignasi Candela
Els tres diputats de Compromís en la Diputació i Ignasi Candela
EUROPA PRESS
Els tres diputats de Compromís en la Diputació i Ignasi Candela

En atenció als mitjans després de desplegar la pancarta en l'edifici annexe al palau provincial, el portaveu del grup, Gerard Fullana, ha qualificat l'acció de "fet simbòlic" en el qual "es recupera la simbologia històrica valenciana de posar de cap per avall als càrrecs que han provocat un greuge al nostre territori".

En eixe sentit, ha considerat que Rajoy agravia de forma "molt alarmant", amb els Pressupostos Generals de l'Estat, les comarques alacantines.

"Diríem que si als valencians se'ls margina, als alacantins directament se'ls insulta", ha opinat, al mateix temps que ha assenyalat que, com a representants dels 141 municipis de la província, s'inicia una campanya "especialment dirigida als diputats nacionals del PP i de Ciutadans triats per Alacant perquè recolzen les esmenes que fan viable un finançament just per a la província".

La campanya, anomenada 'Volem un #TracteJust #PelSud" s'acompanya del repartiment de fullets en ciutats i per internet.

Fullana ha recordat que el dilluns arranca el debat de les esmenes als pressupostos que "ni tan sols volen que es voten" i ha preguntat als diputats nacionals del PP i de Cs si el seu paper és "defendre el territori que els ha triat o acceptar ordres del cap suprem, en este cas Mariano Rajoy".

El portaveu de Compromís en la Diputació ha precisat que es mantindrà la pancarta fins que finalitze el tràmit de debat de les esmenes per "dignitat dels municipis d'Alacant".

"NO PLOREM"

Per la seua banda, el diputat nacional de Compromís per Alacant, Igansi Candela, ha contestat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que "fa una setmana" els va tirar en cara que ploraven "molt". En este sentit, ha replicat que la campanya que arranca hui "és la contestació, no plorem: posem de cap per avall el seu líder".

"Fonamentalment estem cansats de no rebre un tracte just. No demanem ni més ni menys, sinó un tracte de justícia. A més, davant un Govern que era el dels corruptes, al qual ara s'han unit els tramposos de Ciutadans, que estan manipulant el reglament de la Comissió de Pressupostos, en contra del que diu el lletrat, perquè no es debaten més de 4.000 esmenes", ha afirmat.

"Entre elles, la majoria de les esmenes de la província d'Alacant que farien millorar a esta terra", ha continuat i s'ha preguntat:

"On estan? on està Marta Martín (Cs), on està el senyor Margallo (PP)? on estan els diputats del PP i de Ciutadans quan es tracta de defendre els interessos i la justícia dels pobles i les comarques d'Alacant?".

Per açò, els ha tornat a emplaçar perquè es reunisquen amb Compromís, Podem i el PSOE, en eixe front valencià, per a defendre una qüestió és de justícia". "No es plora, es demana justícia i a qui no la dóna el posem de cap per avall", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento