Comunitat Valenciana

Els treballadors del centre de Sogorb neguen maltractaments i asseguren que el menjar estava en "òptimes condicions"

  • Els treballadors del centre d'acolliment de menors Nuestra Señora de la Resurrección de Sogorb (Castelló) han emès un comunicat en el qual neguen ser coneixedors que s'hagen realitzat denúncies a la instal·lació sobre presumptes maltractaments i on asseguren que cap d'ells ha formulat denúncies o ha realitzat fets relatius a indicis de maltractaments. Així mateix han assegurat que el menjar que consumien els residents era el mateix que el seu i estava en "òptimes condicions".

Els empleats del centre, gestionat per les Germanes Terciàries Caputxines, responen així les revelacions realitzades recentment per la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, sobre l'existència "d'indicis de maltractament" a menors residents en esta instal·lació als quals es donava "poc menjar i caducat".

Com a equip educatiu, personal i congregació a la qual pertanyen, asseguren que "sempre" han vetlat "pel benestar, la salut i la seguretat de tots els menors" que han estat en el centre, una cosa que poden "corroborar" els informes dels professionals que han estat en contacte amb els residents i així ho han dit altres menors allotjats amb anterioritat.

Així mateix, denuncien que Oltra està vulnerant l'article 35 de la Constitució i l'Estatut dels treballadors "i provocant una situació de facto en la qual impedix que els educadors i personal d'administració i servici tinguen treball efectiu, en privar-los d'ocupació" amb el trasllat dels menors a un altre lloc.

En este sentit, destaquen que el seu treball està avalat per totes les inspeccions favorables realitzades per la Fiscalia de Menors de Castelló, inspeccions de sanitat i auditories externes, i expressen el seu malestar per la forma en la qual es va fer el trasllat dels menors i mostren el seu desacord per la situació actual en la qual estos es troben.

Els treballadors demanen una reunió formal amb Oltra i expressen la seua preocupació pels seus llocs de treball i les repercussions que "totes estes injúries" puguen tindre en el seu futur laboral.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento