Comunitat Valenciana

Més de 2.700 veïns de Castelló han votat en els pressupostos participatius el procés dels quals acaba este dilluns

  • Més de 2.700 veïns han votat en els pressupostos participatius, el procés dels quals finalitza este dilluns, per a decidir on invertir 1.650.000 euros destinats a este capítol en els pressupostos municipals, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

Durant dos setmanes, els ciutadans empadronats a Castelló majors de 16 anys han pogut escollir què projectes i iniciatives els pareixien més necessaris i de major urgència d'entre els presentats per veïns i associacions esportives, culturals i socials.

A falta de comptabilitzar la participació d'esta vesprada, el procés ha rebut més de 2.700 votacions per a escollir entre les 45 propostes que van complir amb els requisits establits i han comptat amb el vistiplau dels tècnics. Millora i construcció d'instal·lacions esportives i d'oci, modernització de centres escolars i adequació de carrers i places són les àrees que més preocupen als castellonencs.

La proposta amb un major cost és la que es referix a la millora de places i parcs per a xiquets, amb 600.000 euros, seguida de la remodelació i accessibilitat del carrer República Argentina, amb 550.000. La renovació de l'enllumenat i la col·locació de fanals en els carrers (350.000 euros) i la retirada del ciment dels patis de les escoles (240.000 euros) són unes altres de les inquietuds dels ciutadans que han participat en el procediment.

El regidor de Transparència i Modernització, Ignasi Garcia, ha celebrat l'elevada participació i ha destacat que "per primera vegada en la història de la ciutat, els joves de 16 i 17 anys han pogut ser part activa en un procés de decisió municipal". D'este sector de població s'han rebut més de 60 vots, encara que García ha ressaltat que el perfil predominant "correspon a dones d'entre 30 i 50 anys". De fet, 1.480 vots corresponen a esta franja de sexe i edat.

CIUTADANS IMPLICATS

Com a dada anecdòtica, destaca el cas d'una dona de més de 90 anys que s'ha pres la molèstia de participar amb la seua votació. "Són xifres molt encoratjadors que demostren que els ciutadans estan implicats en la gestió que fa l'ajuntament dels recursos de tots", ha resumit el regidor.

El procés de pressupostos participatius finalitza després que el passat 15 de febrer s'iniciara amb la fase de presentació de propostes, a la qual van seguir la de recollida d'avals i la d'avaluació per part dels tècnics municipals. Han sigut tres mesos d'aprofundiment en la intenció de l'equip de govern d'aconseguir una administració municipal més "transparent, oberta i participativa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento