Comunitat Valenciana

La pluja marca la romeria de la Santa Faç a la qual assistixen més de 200.000 alacantins

  • La pluja ha marcat la romeria de la Santa Faç, que com cada any recorre la distància entre la Concatedral de Sant Nicolau, en el centre d'Alacant, i el monestir que acull la relíquia durant tot l'any. No obstant açò, l'Ajuntament ha xifrat en més de 200.000 el nombre de participants i ha ressaltat que solament s'ha atès a 24 persones.
Els fidels seguixen la missa en la plaça sota la pluja
Els fidels seguixen la missa en la plaça sota la pluja
EUROPA PRESS
Els fidels seguixen la missa en la plaça sota la pluja

La processó ha començat passades les 8.15 d'este dijous i la pluja ha començat a refermar en l'avinguda de Dénia, la qual cosa ha obligat a protegir la Santa Faç amb un paraigua.

La comitiva oficial ha completat el trajecte sobre les 9.40 hores; mentre que les autoritats, amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'alcalde, Gabriel Echávarri, al capdavant han acabat sobre les 10.00 hores. A més, Puig no ha assistit a la missa per qüestions d'agenda.

A la romeria també han assistit, entre altres, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, els consellers Rafa Climent i Manuel Alcaraz, i la presidenta del PPCV, Isabel Bonig; així com el president de la Diputació d'Alacant, César Sánchez.

De fet, la pluja ha obligat a celebrar la tradicional missa que tanca la romeria catòlica en la capella del monestir de la Santa Faç, mentre els devots han pogut seguir el seu desenvolupament des de la plaça a través d'una pantalla geganta.

PUIG: "NO ENS PODEM QUEIXAR"

No obstant açò, el 'president' ha donat la "benvinguda" a la pluja i ha recordat que "històricament les romeries es feien per a demanar aigua i, per tant, no ens podem queixar", ha afirmat a preguntes dels mitjans.

"Tothom sabia que hi havia previsions molt roïnes, però no ha frenat cap alacantí a vindre i a expressar este convenciment que és una arrel fonamental de la ciutat d'Alacant la peregrinació a la Santa Faç", ha manifestat Puig, que ha posat en relleu l'ambient de "convivència entranyable i meravellós".

"Hui està plovent amb cadència i crec és un dia d'alegria, convivència, germanor, un bon dia per a la ciutat d'Alacant i tota la Comunitat", ha continuat. A més, ha destacat que es tracta d'una festa que prové "de les arrels del nostre poble, de la nostra identitat i s'expressa la nostra voluntat de conviure i fer possible eixe renaixement".

Per la seua banda, l'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, ha lamentat que la missa no s'haja "pogut celebrar a l'exterior". "Ha plogut una mica pel camí, però encara així amb moltíssima gent", ha continuat i ha subratllat que és el dia "gran" que "unix" a Alacant i que permet sentir-se "orgullós del que som", perquè a la seua manera de veure "la tradició ha transcendit el religiós i forma part del patrimoni de tots els alacantins".

"DIA ESPECIAL" PER A BONIG

Per la seua banda, la síndica del PP en les Corts Valencianes i líder dels 'populars' valencians, Isabel Bonig, ha destacat que la romeria de la Santa Faç ha sigut "especial" per la pluja, i ha posat en valor que és un dia "important, de celebració" de tornar al "passat per a tindre molt en compte eixa història".

Així, ha criticat que "alguns" solament acudixen a la Santa Faç "per a la foto", i ha contraposat que el PP està "faça vent, sol o diluvie", en referència a Ximo Puig, de qui ha esperat que haja "reflexionat" sobre la Comunitat Valenciana "de la qual parlen, que és molt diferent de la real". I ha exposat que "encara" existixen 16.426 dependents "pendents d'avaluació".

24 ATENCIONS SANITÀRIES

El regidor de Seguretat, Fernando Marcos, ha destacat que més de 200.000 persones han participat de la romeria de la Santa Faç este dijous tot i la pluja.

A més, ha indicat que s'ha atès a 24 persones per qüestions "lleus" motivades per "marejos" i "algun que un altre tall, i poc més". Marcos ha destacat que les previsions apunten que seguirà la plja al llarg del dia, de manera "molt moderada".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento