Comunitat Valenciana

Fiscal demana més proves per a qualificar l'acusació a la mare de la xiqueta rescatada d'un finestral d'Estels

  • Fiscalia ha demanat la suspensió del termini per a qualificar l'acusació contra la mare de la xiqueta que va haver de ser rescatada pels bombers en quedar penjant del finestral d'un seté pis en la plaça d'Estels d'Alacant, ja que ha sol·licitat més proves. Es tracta de les gravacions del gimnàs on la mare de la menor, de 5 anys, va dir que havia acudit durant els "15 minuts" que la va deixar sola amb la finalitat de poder comprovar "l'hora d'entrada i eixida" del local de la progenitora.
Xiqueta rescatada penjant d'un finestral en Estels
Xiqueta rescatada penjant d'un finestral en Estels
BOMBEROS
Xiqueta rescatada penjant d'un finestral en Estels

Així ho han informat este dimarts a Europa Press fonts properes al cas, que preveuen que esta prova puga estar llista per al pròxim mes de maig. A la mare se li atribuïx inicialment un delicte d'abandó de menors després que el jutjat d'Instrucció número 1 d'Alacant dictara una orde de processament contra ella.

La interlocutòria -datada el 9 de març-, relata que els fets van ocórrer a poqueta nit del passat 6 de març quan la xiqueta es va quedar sola a casa. Sobre les 21.30 hores, la menor es va despertar i prop de les 22.15 hores va eixir per la finestra que dóna a la plaça i es va quedar penjant solament subjecta a la barana exterior del finestral i recolzada en l'ampit d'uns cinc centímetres de grossor, "amb el consegüent perill per a la seua integritat", segons va advertir el jutge.

La xiqueta va ser rescatada pels bombers a les 23.00 hores i la mare, una vegada localitzada, va dir que havia eixit "15 minuts" per a anar a un gimnàs al carrer Girona. Per açò, el jutge va obrir procediment abreujat contra la mare per si els fets pogueren constituir un delicte d'abandó temporal de menor. Per la seua banda, el pare biològic de la xiqueta s'ha personat en el procés per a exercir l'acusació particular.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento