Comunitat Valenciana

Naix una plataforma ciutadana a Castelló per a lluitar per la justícia i contra la corrupció

  • Un grup de ciutadans de Castelló, cadascun d'ells a títol personal i de totes les procedències socials, "indignats" amb els últims esdeveniments que estan apareixent en els mitjans, i que "afecten tant l'Administració de Justícia, així com els innombrables casos de corrupció existents", han decidit crear una plataforma ciutadana per a lluitar en favor d'una justícia "que defenga els drets i deures de tota la ciutadania per igual".

Estos ciutadans, que volen concentrar-se, en senyal de protesta, una vegada al mes en la plaça María Agustina, han denunciat a través d'un manifest que la justícia no s'aplica per igual a tots i es "manipulada" per interessos partidistes, socials i del poder econòmic; així com que a algunes persones els resulta "molt car" un delicte per a sobreviure i "a unes altres, poderoses, li és molt rendible delinquir".

La Plataforma considera que "estem pagant, entre tots i totes, el saqueig i la tolerància de la justícia a favor de corruptes". Així mateix, estos ciutadans, que en principi han decidit estar al marge de qualsevol partit polític, han exigit que la justícia, "que emana del poble i ha d'estar al seu servici", siga "equitativa i justa, garantia de convivència democràtica d'acord amb un ordre econòmic i social just".

A més, demanen que els corruptes retornen el furtat i se'ls expropie el patrimoni beneficiat, que el Congrés dels Diputats canvie les Lleis per a aconseguir l'eradicació de la corrupció política i una justícia accessible "per als quals no puguen pagar-la, eliminant les taxes injustes i que siga transparent i responsable".

La Plataforma també exigix que el cos judicial contribuïsca al canvi "per a permetre la seua major democratització i participació en el govern del Poder Judicial, la superació del corporativisme i la seua conquesta per part de la ciutadania"; i que l'Administració de Justícia siga "eficaç, es renove i modernitze en les noves tecnologies i siga oberta al servici de la ciutadania".

FALTA DE CRÍTICA

El col·lectiu ciutadans afig en el manifest que, "donada la inacceptable situació per la qual estem travessant, amb una falta de crítica per part de molts ciutadans, que pareix que han assumit la situació com a pròpia de la democràcia, així com la ineficaç acció d'alguns partits polítics per a legislar contra la corrupció", la Plataforma vol incidir que l'escenari "només pot intentar corregir-se i remeiar-se amb més democràcia i més participació de la ciutadania".

La Plataforma fa una crida a la col·laboració de tots els ciutadans en general perquè secunden estes concentracions fins que "esta vergonyosa situació siga superada, pel bé propi, així com el dels nostres fills i descendents".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento