Comunitat Valenciana

INECA alerta de l'afonament de la inversió de l'Estat a Alacant malgrat recaptar 2.500 milions anuals en impostos

  • La recaptació tributària de l'Estat en la província d'Alacant s'ha mantingut estable en els últims zinc exercicis entorn dels 2.500 milions d'euros, mentre que la inversió directa de l'Estat a través dels Pressupostos Generals (PGE) s'ha anat reduint gradualment des dels 400 milions previstos en 2012 als 178 pressupostats per a este 2017.
Relació entre la inversió de l'Estat i la recaptació via imposats
Relació entre la inversió de l'Estat i la recaptació via imposats
INECA
Relació entre la inversió de l'Estat i la recaptació via imposats

Segons un informe de l'Institut d'Estudis Econòmics de la província d'Alacant (INECA), al qual ha tingut accés Europa Press, la recaptació tributària és va situar l'any passat en 2.775,7 milions d'euros, mentre que la província amb prou feines va rebre en inversions directes 339,87 milions.

La mitjana anual de recaptació en la província, des de 2008, és d'uns 2.387 milions d'euros, "i s'aprecia certa tendència creixent en els últims anys", explica el document firmat per Francisco Llopis.

L'informe detalla que Alacant, amb el 4% de la població espanyola, genera entorn del 3,1% del PIB nacional, de mitjana des de 2008, però quasi recapta l'1,41% del total.

Així mateix, indica que des de 2008, i incloent els de 2017, el percentatge mitjà dels inversions regionalizadas assignades a Alacant en els projectes de PGE se situen en el 2,6%, amb quantitats que cada any van disminuint. En els PGE de 2017 la quantitat assignada a Alacant representa el 2,11% dels inversions regionalizadas.

"És difícil determinar una relació entre inversions públiques i recaptació i viceversa, però amb la informació disponible en els últimes dades sobre la província s'aprecia, en termes absoluts, que cada vegada Alacant aporta més ingressos a l'Estat i este al seu torn cada vegada aporta menys recursos a la província", advertix Llopis.

A més, és comprova com en els últims anys, Alacant rep via projecte de PGE una quantitat cada any inferior a la que aporta a l'Estat. Així, en els anys 2009-2011, "els inversions que arribaven a Alacant superaven el 25% de la quantitat aportada a l'Estat via recaptació impositiva, mentre que en els últims anys els valors no superen el 15%".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento