Comunitat Valenciana

El Castell de Peníscola tanca una Setmana Santa de "rècord" amb més d'11.300 visites en cinc dies

  • El Castell de Peníscola (Castelló) ha acomiadat la Setmana Santa amb xifres de "rècord" en registrar més d'11.300 visites en cinc dies, que el consoliden com "el millor aparador cultural que té la nostra província tant a Espanya com a l'àmbit internacional", segons ha remarcat el vicepresident i diputat de Turisme, Andrés Martínez, després de donar a conéixer que durant l'últim període vacacional la fortalesa de la ciutat papal ha aconseguit registres històrics tant en matèria d'assistents com a recaptació.
PENÍSCOLA
PENÍSCOLA
JAVIER VILAR/DIPUTACIÓ
PENÍSCOLA

Així, entre dijous passat i este dilluns és, el Castell ha registrat "un ritme de vendes d'entrades sense precedents en Setmana Santa d'anys anteriors" fins a aconseguir els 11.322 bitllets venuts. "Un volum de vendes que demostren que el Castell de Peníscola és, cada vegada més, eixe gran espai d'oportunitats que té Castelló a l'hora d'atraure grans masses de turistes a la nostra província", ha subratllat Martínez.

Així, els més d'11.000 accessos comptabilitzats durant Setmana Santa han suposat un benefici també "rècord" de 42.410 euros en concepte d'entrades que "demostren que l'aposta que està realitzant la Diputació per valoritzar, promocionar i traure la major esplendor possible de la fortalesa té una tornada innegable sobre el turisme i l'economia castellonenca".

El vicepresident de Turisme ha remarcat que estes xifres "ens animen a seguir treballant amb l'objectiu de superar enguany els 300.000 visitants a la fortalesa després que en 2016 es vengueren 299.963 bitllets en el qual ja va ser un any rècord".

Per a açò, en els últims mesos el Govern provincial ha destinat prop de mig milió d'euros a la millora i renovació de la museografia i l'adequació del far com a centre de visitants. Amb açò, s'ha renovat l'espai expositiu en la planta baixa dedicada als templaris, que comprenen les cavallerisses i el cos de guàrdia, i les de la part de la planta superior, on es troben els espais que va ocupar el Papa Lluna per a la seua residència, estada principal menjador, biblioteca i estudi.

AUDIOVISUALS

En la mateixa línia, s'han instal·lat els audiovisuals en els quals es narren els esdeveniments succeïts en la fortalesa de Peníscola, com és el cas de les taules explicatives en les quals es desglossa a través de línies temporals el desenvolupament dels templarios com a orde religiós.

"L'objectiu -ha assenyalat Martínez-, no és un altre que el de consolidar el castell en el qual va habitar el Papa Lluna com eixe gran referent turístic i cultural que té la nostra província per a obrir-se el món, captar milers de turistes i continuar atraient oportunitats econòmiques i laborals per als nostres pobles".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento