Comunitat Valenciana

Barrachina es marca com a objectiu transformar les victòries electorals del PP a Castelló en alcaldies

  • CASTELLÓ, 18 (EUROPA PRESS)
MIGUEL BARRACHINA
MIGUEL BARRACHINA
EUROPA PRESS
MIGUEL BARRACHINA

El diputat nacional del PP per Castelló Miguel Barrachina, que ha anunciat que presentarà la seua candidatura a presidir el partit a nivell provincial, ha assenyalat que el seu objectiu consistix a transformar les victòries electorals del PP en alcaldies, ja que, segons ha dit, el partit va guanyar en 100 municipis de la província en les passades eleccions i, no obstant açò, només governa en 70.

Així, segons ha assenyalat este dimarts en roda de premsa, pretén que la província seguisca tenint un partit "que crega en la província, doncs aquells que pequen de centralisme en el Consell anomenen Castelló 'comarques del nord', però Castelló en molt més". "Igual que Javier Moliner -actual president provincial del PP- ha sigut bel·ligerant amb Madrid, seguirem sent-ho amb València", ha afegit.

Barrachina ha explicat que, si aconseguix ser president provincial del PP de Castelló, la seua intenció és que es procedisca a la "renovació o reafirmació" de les juntes locals "per a encarar estos anys que queden de legislatura amb la garantia que el que van votar els veïns siga transformat en respectives alcaldies".

Sobre este tema, ha subratllat que la província ha fet un exercici de renovació "espectacular" de la mà de Javier Moliner, encara que ha recalcat que respectaran l'autonomia municipal "completament, per la qual cosa cada junta local ha de decidir dur a terme els canvis, i els municipis entenen que hi ha major necessitat de canvi quant pitjors van ser els resultats electorals".

D'altra banda, Barrachina ha indicat que el de "'tots contra el PP'" no els importa, "doncs el més important és que els veïns estiguen amb nosaltres", i ha aclarit que "si el PSOE seguix arrossegat per Compromís, d'ací a una mica serà el PP contra Compromís i, a nivell nacional, el PP contra Podem".

CRÉIXER EN VOTS

L'actual diputat nacional ha apuntat que l'important per al PP és "créixer en vots i entendre's amb els altres, i crec que que la província ha sigut un model en les dues qüestions". A més, ha assenyalat que el PP "va tocar sostre en les anteriors eleccions autonòmiques i municipals, "i des d'aleshores es nota una recuperació de militants".

Preguntat per una valoració sobre l'herència que ha deixat l'expresident del PP Carlos Fabra, Barrachina ha assegurat que el més important d'aquella etapa va ser la "vehement defensa de la província", doncs "ens deien que érem el 'Partit Popular Independent de la Província', i jo no desitge independitzar-me de ningú, però tampoc volem que se'ns faça xantatge per part del Consell, ni lingüísticament ni en inversions, ni per part del Govern d'Espanya". "Ser reivindicatius i de Castelló és indispensable", ha dit.

Sobre este tema, també ha destacat "l'exercici de renovació" que des d'aleshores ha experimentat el partit, i ha apuntat que la "mala" relació en l'última etapa entre Moliner i Fabra "demostra el canvi intens que s'ha produït". "Va haver-hi una penalització màxima merescuda i va haver-hi molta gent que es va marxar enfadada perquè vam fer coses malament, però ara han tornat a confiar en nosaltres", ha afegit.

DESCONEIX SI HI HAURÀ MÉS CANDIDATS

D'altra banda, Barrachina ha assegurat desconéixer si se'n va a presentar algun altre candidat a la presidència del PP, encara que sí ha indicat que "al PP li convindria almenys dues candidatures per a no donar una sensació d'uniformisme en el procés de major participació, obertura i transparència en el qual es triarà el nou president".

Preguntat per si podria haver-hi un candidat alternatiu per part del sector de Carlos Fabra, ha assenyalat que "podria ser perquè només es requerixen 50 firmes, encara que ho veig difícil, però tothom està en el seu dret". Sobre este tema, ha subratllat que "cap lideratge s'improvisa, i en el procés de renovació pot haver-hi gent que volguera tornar que té tot el dret del món a plantejar les seues alternatives".

Així mateix, Barrachina ha comentat que "en cap cas" haguera optat a presidir del PP si Javier Moliner haguera decidit presentar-se a la reelecció, "doncs, a més d'amic, és el meu ídol després de la decisió que ha adoptat". "Jo li reconec capacitats intel·lectuals de les quals jo manque, i a la província li ha vingut molt bé el lideratge de Moliner", ha agregat.

BRILLANTOR I TEMPRANÇA

En este sentit, ha manifestat que quan Moliner li va comunicar la seua decisió de no optar de nou a la presidència del PP, va intentar que desistira, "lloc que té una brillantor, capacitat i temprança impròpia de la seua edat". Així mateix, ha assenyalat desconéixer quines són les aspiracions de Moliner, encara que sí ha dit que no repetirà com a president de la Diputació ja que, segons ell, en altres ocasions ha assegurat que estaria huit anys en el càrrec.

A més, ha explicat que no li preocupa un "potencial naixement de bicefàlies" en el partit, "ja que cada institució té el seu líder, compatible amb el lideratge del partit, i, a més, Moliner i jo som amics".

Quant a si pensa optar a la Presidència de la Diputació si és triat president del partit, Barrachina ha afirmat que de, moment, no té cap idea sobre este tema, "doncs ser portaveu de Foment en el Congrés em permet avantatges per a Castelló que m'agradaria seguir aprofitant".

Qüestionat sobre quant romandria com a president provincial, ha dit que no s'ho ha plantejat, "però fer-se pesat en un càrrec és roín i el convenient és canviar". Quant a si pensa explicar en el seu equip amb l'actual vicepresident de la Diputació Vicent Sales, ha indicat que és "un home intel·lectualment fornit, treballador i haguera pogut aspirar al que haguera volgut, i és una peça indispensable en el PP provincial".

"És natural que jo compte amb la gent amb la qual ha explicat Moliner i amb més gent que s'incorporarà al projecte", ha finalitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento