Comunitat Valenciana

L'alcalde d'Alacant convida formalment Rajoy i Bonig a la restitució dels noms de carrers franquistes

  • L'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ha confirmat que l'Ajuntament convidarà formalment el president del Govern, Mariano Rajoy, i la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, a què assistisquen al canvi de nom de la plaça de la Igualtat pel de Divisió Blava.
El carrer del Negre Lloma, una de les canviades el desembre passat
El carrer del Negre Lloma, una de les canviades el desembre passat
EUROPA PRESS
El carrer del Negre Lloma, una de les canviades el desembre passat

El canvi de noms i de les plaques en els carrers arriba després d'assumir un jutjat del contenciós-administratiu les mesures cautelars sol·licitades pel PP en un recurs contra la decisió de la Junta de Govern de modificar fins el 46 carrers i places. El PP va recórrer perquè entenia que el canvi havia d'aprovar-se en el ple, ja que es va crear una comissió de ple a este efecte, i no per la Junta de Govern.

En declaracions als mitjans, abans de participar en la presentació de l'informe sobre la Zona Franca elaborat per a la Diputació d'Alacant per PwC, Echávarri ha dit que ha demanat a l'edil de Memòria Històrica, Maria José Espuch, que tramite les invitacions.

"Li he dit que ho faça, perquè crec que que és positiu que així es dóna un respatler a Luis Barcala -portaveu del PP local-, sobre les polítiques que està fent en la ciutat. Crec que que és positiu, cal recolzar els companys de la corporació, encara que siguen de l'oposició", ha ironitzat.

Per la seua banda, des de l'equip de Govern s'ha anunciat que es procedix a canviar els carrers de forma "automàtica", encara que s'ha previst una sèrie de "dates assenyalades" per a quatre zones "rellevants": Plaça de la Igualtat a Divisió Blava, este divendres 10 de març a les 10.00 hores; carrer Clara Zetkin a Jaime Niñoles, el divendres 17 de març; carrer Miquel Grau a García Morato el 24 de març i plaça de les 27 Constituents per Adolfo Muñoz Alonso el 31 de març.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento