Comunitat Valenciana

Els regants de la Vila Joiosa poden utilitzar "aigua neta" de l'Amadorio des d'este dilluns

  • La Comunitat de Regant de la Vila Joiosa (Alacant) autoritza a partir d'este dilluns l'ús de "aigua neta" procedent del pantà de l'Amadorio per al reg agrícola. La decisió s'ha pres després que l'embassament de la Marina Baixa estiga "a desenes" d'aconseguir el ple complet.

En declaracions a Europa Press, el gerent dels regant vileros, Pedro Alemany, ha explicat que el pantà està "a desenes d'aconseguir el cent per cent de la seua capacitat", conforme al que marca el protocol de desembalse per a esta època.

Concretament l'embassament acumula ja 14,85 hectòmetres cúbics i de les fonts de l'Arc i l'Algar seguixen arribant 150 i 800 litres per segon, respectivament.

Per això, abans d'arribar al límit de la seua capacitat i haver de desembalsar aigua, la Comunitat de Regant ha decidit destinar 500.000 metres cúbics "als agricultors de la Vila perquè puguen regar els seus cultius amb aigua neta perquè ja porten molts anys regant amb aigua de la depuradora", ha afegit Alemany.

El gerent ha defès l'ús d'aigua depurada per al reg "quan no hi ha una altra cosa i hem de tirar mà del que tenim" però després del temporal que ha recuperat les reserves hídriques "hem d'intentar no tirar aigua al mar i que es beneficien d'ella els nostres regant perquè és aigua neta i és un moment molt bo per a l'agricultura".

El gerent dels regant i vocal en el Consorci d'Aigües de la Marina Baixa ha assegurat a més que la comarca té "l'aigua assegurada per als pròxims dos anys". Durant el pròxim mes d'abril el protocol de desembalse permetrà acumular encara més aigua en el pantà de l'Amadorio.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento