Comunitat Valenciana

L'Audiència confirma l'obertura de juí oral a 21 exdirectius de la CAM en el cas de les dietes

  • Fiscalia sol·licita 4 anys de presó per a l'expresident de la CAM, Modesto Crespo, i per al qual fou director general, Roberto López Abat.
  • Segons el ministeri públic, van aconseguir salvar la prohibició del cobrament de remuneracions fora de les dietes que li originava a Crespo l'activitat a la caixa.
  • La sala rebutja el recurs de 4 dels investigats perquè considera que la resolució per la qual un jutge instructor inicia esta fase no és recurrible.
L'expresident de Caja Mediterráneo (CAM), Modesto Crespo
L'expresident de Caja Mediterráneo (CAM), Modesto Crespo
Europa Press
L'expresident de Caja Mediterráneo (CAM), Modesto Crespo

La secció primera de l'Audiència d'Alacant ha confirmat l'acte d'obertura de juí oral que va dictar el passat mes de juny el jutjat d'Instrucció número 5 d'Alacant contra 21 exdirectius i membres de l'antiga Caja Mediterráneo (CAM) pel cobrament de dietes.

La sala rebutja el recurs de quatre dels investigats -(Ángel Martínez, Armando Sala, Benito José Nemesio i Salvador Piles) perquè "davant un acte d'obertura de juí oral no cap recurs algun" i afig que, si les parts estan vulnerat algun dret fonamental, "deuen amb caràcter previ a l'acte del juí al·legar el que al seu dret convinga".

En la seua qualificació provisional, Fiscalia va sol·licitar el passat mes de maig quatre anys de presó per a l'expresident de la CAM, Modesto Crespo, i la mateixa pena per al qual fou director general de l'entitat, Roberto López Abat, per ordir un pla per a posar un sou al president de l'entitat, malgrat que era un càrrec "honorífic i gratuït".

Segons el parer de la Fiscalia, van aconseguir salvar la prohibició del cobrament de remuneracions fora de les dietes que li originava a Crespo la seua activitat al capdavant de la segona caixa valenciana. A més, va acusar els 19 exconsellers de l'entitat que ho van aprovar en el si del Consell d'Administració.

El fiscal considerava que Crespo no participava en la presa de cap decisió relativa a l'administració o gestió de Tinser Cartera, societat de la qual era propietària al 100% la CAM. Tot i això, va percebre d'esta societat durant el temps en què va ser nominalment president del seu Consell d'Administració 600.000 euros com a retribució per una suposada dedicació. Per açò, Fiscalia els atribueix els delictes d'apropiació indeguda agreujada i un delicte societari d'administració deslleial.

En l'acte de confirmació de juí oral, facilitat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, la sala considera que la resolució per la qual un jutge instructor inicia esta fase del procediment no és recurrible, excepte en el relatiu a la situació personal del processament, per la qual cosa "és evident que ni procedia haver admès a tràmit els incidents de nul·litat, ni el recurs de reforma, ni procedeix per tant estimar el recurs d'apel·lació".

Finalment, recorda que la Llei d'Enjudiciament estableix què ha de contindre l'acte d'obertura de juí oral i ordena que s'exigisquen les fiances.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento