Comunitat Valenciana

Els danys ocasionats en el litoral d'Almassora pel temporal superen els 100.000 euros

  • Els dos últims temporals que han assotat les costa d'Almassora (Castelló) han ocasionat danys per valor de 101.035 euros, segons la valoració feta per l'Ajuntament de la població.
DAÑOS DEL TEMPORAL EN LA PLAYA
DAÑOS DEL TEMPORAL EN LA PLAYA
AYUNTAMIENTO DE ALMASSORA
DAÑOS DEL TEMPORAL EN LA PLAYA

Les despeses de neteja i reparacions derivades de la invasió del mar són suportats per les arques municipals, motiu pel qual l'equip de govern presentarà l'estimació de danys davant de la Direcció General de Costes, responsable dels treballs de regeneració, a la reunió que es farà este dijous a Madrid.

L'informe tècnic fa referència a les destrosses ocasionades en el litoral pels temporals de mitjan desembre i el del passat cap de setmana, les conseqüències del qual han estat "significativament més greus".

Així doncs, els costos de neteja de sediments sobre el passeig marítim després de les tempestes ascendixen a 24.200 euros, mentre que l'obertura d'escorrenties obertes al mar costarà 6.050 euros i els danys ocasionats per dispersió, trencament i pèrdua de mobiliari arribaran als 22.385.

A estes quantitats, es deu afegir-la inversió de més de 19.000 euros que requerirà la reposició de la xarxa de subministrament dels lavapiés, ja que tots els sanitaris i elements s'han vist afectats i la conducció necessita estendre's un altre cop després de ser arrossegada per l'onatge.

NETEJA DE LA PLATJA SECA

L'informe estima un cost semblant -19.000 euros- per a la neteja de la platja seca, de la qual l'Ajuntament d'Almassora haurà de retirar i reubicar els fragments de roca arrossegats des de les esculleres. La restauració dels dics de protecció de sèquies i desembocadures costarà al voltant de 5.000 euros, la mateixa xifra a la qual ascendirà la reposició dels elements que formen l'escullera longitudinal de defensa del passeig.

A més de les destrosses valorats econòmicament, l'anàlisi tècnica esmenta els danys no quantificables provocats pels temporals i que fan referència a la reducció del sediment constituent de la platja seca, format per graves i sorra. Tal com recull l'informe, tot i que en aquesta època de l'any la quantitat de sediments es reduïx, l'acumulació és la més baixa que s'ha observat des que van començar les obres de regeneració.

Alhora, els tècnics advertixen del desplaçament que han patit nombrosos fragments dels espigons, alguns d'ells de recent creació.

L'alcadessa, Susanna Nicolau, ha assegurat que "és evident que el litoral d'Almassora necessita més protecció, per la qual cosa el nostre missatge a Costes serà que garantisca que el projecte puga executar-se i que valore la introducció de millores, a la vista de les conseqüències".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento