Comunitat Valenciana

El Col·legi d'Òptics denuncia que Sanitat amortitze contractes dels dos òptics de l'Hospital Provincial de Castelló

  • El Col·legi d'Òptics Optometristes de la Comunitat Valenciana (COOCV) ha enviat una carta a la consellera de Sanitat, Carmen Montón, per a expressar el seu "profund malestar" per la decisió presa des de la Direcció de l'Hospital Provincial de Castelló i la Conselleria d'amortitzar els contractes dels dos òptics optometristes que treballen al centre hospitalari, una des de 2007 i una altra des del 2010.

Segons este col·lectiu, estos acomiadaments suposen el final de la Campanya de Prevenció de l'Ambliopia i Altres Anomalies Visuals, que porta 10 anys desenvolupant-se per estes professionals i en els que s'ha revisat la visió de 66.000 escolars de 36 municipis de la província de Castelló.

Este pla ha permès arribar a a Castelló una incidència inferior al 2% en ambliopia, "molt lluny de la mitjana nacional que supera el 5%", ha afegit.

Vicente Roda, president del COOCV, ha assenyalat que "ens sorprèn que una administració que ha remarcat sempre el seu profund caràcter social cancel·le un programa de prevenció dels problemes visuals en escolars, amb la finalització del contracte de dos professionals òptics optometristes que han desenvolupat amb gran eficàcia la seua tasca fent milers de revisions visuals a alumnes dels col·legis públics de Castelló".

Estos acomiadaments -ha assenyalat- van a suposar, a més, la desaparició de les Consultes d'Optometria Infantil i de Baixa Visió, provocant un "gravíssim empobriment" de l'atenció als ciutadans de la província de Castelló.

REDUIR LLISTES D'ESPERA

El COOCV ha recordat que l'òptic optometrista és el professional sanitari especialitzat en la prevenció, detecció i el tractament d'anomalies visuals, "una tasca que ha permès reduir les llistes d'espera en els centres hospitalaris on tenen la presència d'estos professionals".

La desaparició dels òptics optometristes a l'Hospital Provincial de Castelló suposarà -segons el Col·legi professional- en definitiva, un increment de les llistes d'espera en el Departament d'Oftalmologia, "obligant als oftalmòlegs a fer les tasques de l'òptic optometrista i provocant un retard de l'atenció de pacients amb patologies greus".

El Col·legi d'Òptics ha lamentat que des del 12 de juny de 2013 l'òptic optometrista és personal estatutari de l'Agència Valenciana de Salut, tot i això, en estos més de tres anys els responsables de la Conselleria de Sanitat "no han atès les reiterades peticions realitzades des del COOCV per a crear places d'òptics optometristes als hospitals i centres sanitaris públics per a millorar la salut visual dels ciutadans".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento