Comunitat Valenciana

AIJU adquirix una tecnologia d'impressió 3D que crea prototips multimaterial amb fins a 365.000 colors

  • L'Institut Tecnològic del producte infantil i d'oci (AIJU) ha adquirit una tecnologia única d'impressió 3D capaç de crear prototips amb sis materials que simulen el comportament de diferents termoplàstics del mercat i fins a 365.000 colors, per la qual cosa s'obtenen prototips d'un "alt realisme", segons ha informat este dijous en un comunicat.

Esta tecnologia, única fins ara a nivell nacional, té un gruix de capa de 14 micres, fet que permet un nivell de detall superficial de peça "molt elevat".

Esta nova impressora 3D Stratasys J750, imprimix amb unes resines acríliques fotosensibles amb aspecte semblant al plàstic. El resultat és una peça per a la que no s'ha hagut d'utilitzar cap motllo, tan sols l'arxiu CAD3D, i sobre la qual es poden analitzar aspectes "molt valuosos" per a l'empresa, com ara el disseny, dimensions, viabilitat dels productes o el seu acabat final, abans de passar a la seua producció en sèrie.

A més d'oferir peces d'increïble realisme i la versatilitat per a treballar amb diferents materials, una altra dels avantatges de la Stratasys J750 és el seu flux de treball ràpid i eficient. De fet, este nou model d'impressora 3D permet estalvis, d'un 71% en costos i d'un 90% pel que fa als terminis de lliurament, respecte a altres solucions.

AIJU és pioner en la impressió 3D i porta treballant amb esta tecnologia PolyJet des de l'any 2005, tot i que llavors només era possible utilitzar un únic material. Tot i això, actualment esta nova tecnologia d'impressió 3D permet "un ampli rang de materials, elevada precisió de detalls i colors molt reals", segons les mateixes fonts.

Este realisme és especialment valorat en sectors empresarials com el del joguet, on la mida dels objectes no és molt elevat i els colors són abundants. Tot i això, esta nova impressora 3D és especialment "útil" en sectors com el d'automoció, metge, calçat, arquitectura, educació o productes de consum, on cal un elevat realisme, assenyalen.

La impressora té una zona d'impressió de 490x390x200mm, tot i que és possible obtindre peces de majors dimensions si es construïxen per parts.

UTILITATS

Sobre esta qüestió, l'Enginyer Tècnic d'AIJU Nacho Sandoval, ha explicat que la utilització d'esta impressora 3D i la creació de prototips pot ser "molt útil" per a qualsevol empresa que compta amb un departament de desenvolupament de producte, bé siga per a "comprovar qüestions tècniques, de disseny, màrqueting, preferències o gustos de consum d'una forma molt més eficaç".

Amb la incorporació d'esta tecnologia, AIJU vol seguir recolzant les empreses per a millorar els seus processos de desenvolupament de producte. De fet, ja té en marxa els primers encàrrecs de prototips de diferents empreses i sectors.

L'Institut Tecnològic del producte infantil i d'oci-AIJU- es va fundar el juny de 1985, a la localitat alacantina d'Ibi. Actualment té 586 empreses associades, de diferents sectors, de les quals el 50% pertany al sector del joguet.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento