El dia que va tornar tarradellas

La majoria de museus barcelonins celebren jornades de portes obertes amb motiu de La Mercè, com El Palau Robert, que acull l’exposició ‘1977. Ja som aqui! Memòria d’EFE’.
Manifestació per les llibertats.
Manifestació per les llibertats.
Manifestació per les llibertats.
El 23 d’octubre de 1977 el president Tarradellas tornava a Catalunya i, des del balcó del Palau de la Generalitat, pronunciava la simbòlica frase: «Ciutadans de Catalunya, ja sóc aquí».Ara, 30 anys després, el Govern català presenta al Palau Robert l’exposició 1977. Ja som aquí! Memòria d’EFE, amb la col·laboració d’aquesta agència de notícies, per commemorar l’any en què es van convocar les primeres eleccions democràtiques a tot l’Estat i es va recuperar l’autogovern a Catalunya, després de més de 40 anys de dictadura.

L’exposició es divideix en quatre àmbits: el camí cap als primers comicis en democràcia, les eleccions del 15 de juny, la manifestació de l’Onze de Setembre i el retorn del president Tarradellas.

Altres coetanis

La mostra, comissariada pel periodista Joan Tàpia i que es podrà visitar fins el 2 de desembre, tindrà continuïtat als jardins del Palau Robert, amb imatges de personatges coetanis del 1977, i a l’entrada de l’edifici, amb instantànies dels personatges més destacats de la transició, tant catalana com espanyola.

* Palau Robert (pg. de Gràcia, 107). De dilluns a dissabte, de 10 a 19 hores i diumenges i festius, de 10 a 14.30 hores. Entrada gratuïta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento