El Quartet Mèlt, guanyador del 'Oh Happy Day', inaugura el Festival de Cantonigròs

  • Del 14 al 17 de juliol a Vic, el Festival de Cantonigròs promociona la música y la dança popular de països d'arreu del món.
  • En aquesta edició hi concursaran 1.050 participants de 30 grups, procedents de 20 països com Brasil, Nepal, o Xina.
  • El 14 de juliol al Teatre L’Atlàntida de Vic, el Quartet Mèlt interpretarà cançons tradicionals catalanes i del seu propi repertori.
D'esquerra a dreta: Oriol Quintana, del Quartet Mèlt; Josep Maria Busquets, president del Festival Internacional de Música de Cantonigròs; Mariona Carulla, presidenta del Palau de la Música Catalana i de l’Orfeó Català; i Lluís Vila, director musical del Festival.
D'esquerra a dreta: Oriol Quintana, del Quartet Mèlt; Josep Maria Busquets, president del Festival Internacional de Música de Cantonigròs; Mariona Carulla, presidenta del Palau de la Música Catalana i de l’Orfeó Català; i  Lluís Vila, director  musical del Festival.
Anna Rocasalva
D'esquerra a dreta: Oriol Quintana, del Quartet Mèlt; Josep Maria Busquets, president del Festival Internacional de Música de Cantonigròs; Mariona Carulla, presidenta del Palau de la Música Catalana i de l’Orfeó Català; i Lluís Vila, director musical del Festival.

El concert inaugural del Festival de Cantonigròs d’enguany estarà a càrrec del Quartet Mèlt, guanyador de la tercera edició del concurs Oh Happy Day de TV3. "Mélt ens ha retornat la il·lusió en el jovent català que encara practica aquest tipus de música", explica Josep Maria Busquets, el president del festival, en referència a la música coral, "Per això vam pensar que seria una bona idea que ens acompanyessin i els vam convidar a la inauguració".

El Festival de Cantonigròs, que se celebrarà del 14 al 17 de juliol a Vic, va néixer l’any 1983 amb l’objectiu de convocar a gent d’arreu del món que, a través de la música i la dansa, volguessin aportar la seva cultura i les seves vivències. Una trobada on, a més a més de mostrar el seu art i les seves tradicions, fos motiu de convivència entre ells i la gent de Catalunya, i s’establissin llaços d’amistat i coneixement mutu.

El 14 de juliol al Teatre L’Atlàntida de Vic, el Quartet Mèlt interpretarà cançons tradicionals catalanes i del seu propi repertori. "És un plaer cantar davant de tanta gent que l’apassiona el cant coral i comparteix la nostra filosofia de la música", explica l’Oriol Quintana, membre del quartet.

En aquesta edició hi concursaran 1.050 participants de 30 grups, procedents de 20 països tan diversos com Brasil, Nepal, Irlanda del Nord, Xina i, per primera vegada, un grup de Montenegro. Al festival hi col·laboren més de 400 voluntaris i 800 famílies dels diferents pobles al voltant de Vic que faciliten els allotjaments de forma desinteressada. "A Catalunya, el voluntariat és exemplar per la resta de països del món i el municipi de Vic ens acull de forma fantàstica", explica el president del festival.

Una 34ª edició plena d’homenatges

Enguany s’ha volgut commemorar el centenari del naixement del mestre Àngel Colomer i del Romero, membre fundador del Festival de Cantonigròs i director artístic del festival des de la fundació, l'any 1983, fins a la seva mort, l'any 2001. En la competició de veus femenines s’ha escollit com a obra obligatòria una de les seves composicions, ‘Llegenda’, que recentment ha estat editada i recuperada. "Les partitures catalanes obliguen a les corals a fer un esforç per conèixer la llengua en la que es canta", explica Josep Maria Busquets, "És una excusa per donar a conèixer la nostra cultura i escampar-la arreu del món".

També se celebra el 125è aniversari de la fundació de l'Orfeó Català, que va promoure i dur a terme, amb el suport popular de l'època, la construcció del Palau de la Música Catalana, de Lluís Domènech i Montaner, avui Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Per aquest motiu, el cartell del festival és un mosaic modernista que representa una coral i que forma part de la façana del Palau de la Música. "Celebrem l’aniversari de l’Orfeó, recuperant el valor històric i artístic d’aquest mosaic com a imatge del cartell i del programa del festival", comenta Mariona Carulla, presidenta del Palau de la Música Catalana i de l’Orfeó Català.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento