Renfe informarà amb missatges al telèfon mòbil de les avaries i retards

Els usuaris poden saber si hi ha aglomeracions, com les d’ahir a l’estació del Clot, amb un SMS. La companyia assegura que l’índex de puntualitat és del 95%. Posarà panells informatius.
Milers de viatgers de la línia C-1 de Rodalies es van veure atrapats ahir en hora punta pel col·lapse a Clot-Aragó (Hugo Fernández).
Milers de viatgers de la línia C-1 de Rodalies es van veure atrapats ahir en hora punta pel col·lapse a Clot-Aragó (Hugo Fernández).
Milers de viatgers de la línia C-1 de Rodalies es van veure atrapats ahir en hora punta pel col·lapse a Clot-Aragó (Hugo Fernández).
Els usuaris de Rodalies Renfe podran saber, abans de pujar al tren, si la seva línia pateix algun tipus d’incidència. Per això, només hauran d’activar, a través del telèfon mòbil, un servei de missatgeria, que ja funciona en periode de proves i que serà plenament operatiu en dues setmanes. Teclejant un número, que farà públic Renfe, i la referència de la línia en qüestió, l’usuari  rebrà un SMS amb l’estat del servei.El Secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, va anunciar ahir aquest nou sistema, sense detallar encara el cost que suposarà per a l’usuari aquest servei.

Panells a 20 estacions

Morlán, que va assegurar que s’ha obtingut un índex de puntalitat «acceptable» en el 95,2% dels combois de Rodalies, va anunciar un altre sistema d’informació amb panells lluminosos a 20 estacions grans (totes les de Barcelona i d’altres com Mataró, Badalona, Vic, Terrassa, Granollers, El Prat, Manresa o l’Hospitalet). Es farà abans d’acabar l’any i s’hi detallarà el temps que falta per a l’arribada del tren.

A la reunió d’ahir del Centre Coordinador de l’Operació Ferroviària, amb les tres administracions, també es va anunciar que la megafonia a l’interior dels vagons funciona al 71% dels combois.

Arriba l’AVE sense acabar-se l’estació

L’AVE Madrid-Barcelona (amb 50 trens al dia) s’estrenarà el 21 de desembre. El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, va advertir, però, que «l’estació de Sants encara no estarà» del tot operativa. A Madrid, Foment va reconèixer haver-se plantejat tancar Rodalies mentre duressin  les obres de l’AVE. Pel que fa a altres infraestructures, una societat limitada gestionarà els aeroports competència de la Generalitat. I la Línia 9 del metro podria variar el seu recorregut a Sarrià a falta de prospeccions geològiques.

Aglomeracions en hora punta a l’estació del Clot

Milers de viatgers de la línia C-1 de Rodalies es van veure atrapats ahir en hora punta pel col·lapse a Clot-Aragó, a causa de la modificació del servei fins el dia 11 de setembre. Renfe ha reforçat tots els combois amb el màxim de vagons i va desplaçar un centenar de vigilants de seguretat i informadors, que, en algun moment, van haver de formar una cadena per evitar que els passatgers es precipitessin a les vies. La situació es va veure agravada per dues avaries a St. Andreu Arenal i Montcada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento