Miquel Calçada presentarà aquest any la marató de TV3

  • Es farà el 16 de desembre i estarà dedicada a les malalties cardiovasculars
  • S'editarà un disc de cançons que fan referència al cor amb la participació d'Amaia, la cantant de La Oreja de Van Gogh, Antonio Orozco i Mísia

Miquel Calçada (Mikimoto) presentarà el 16 de desembre la setzena edició de la Marató de TV3, dedicada a les malalties cardiovasculars, que són la primera causa de mortalitat al món occidental, per sobre del càncer i de la sida.

Aquest any, i al llarg de les mes de 12 hores que dura el programa en directe, es mostrarà què provoca l’arteriosclerosi i quines conseqüències té; hi haurà testimonis de persones que han sobreviscut a un atac de cor i es parlarà de les arítmies i de la mort sobtada, amb una atenció especial als infants i els joves que tenen alteracions genètiques al cor.

Cada setmana, 30 catalans moren per culpa d’alguna patologia del cor. Aquestes malalties provoquen una de cada tres morts, i tot i que s’ha avançat en el diagnòstic i en el tractament, el nombre de casos no para d’augmentar. A més a més, els ingressos hospitalaris per malalties cardiovasculars s’han multiplicat per cinc en els últims vint anys.

Com cada any, centenars d’entitats de tot Catalunya s’implicaran en “La Marató”. S’organitzen tot tipus d’actvititats: dinars populars, partits de bàsquet, concerts, bingos, caminades, concursos, etcètera, tot amb el mateix objectiu: fer pujar la xifra del marcador final. En l’edició passada hi van participar 2.000 entitats que van organitzar un total de 740 activitats.

En la seva última edició, dedicada al dolor crònic, “La Marató” va recaptar 6.993.480 euros. Un important quantitat que corrobora la consolidació del programa i l'impacte que genera en la societat catalana. Amb els més de 51 milions d’euros que s’han recaptat en aquests últims 15 anys s’han pogut finançar més de 575 projectes d’investigació biomèdica.

El Disc de La Marató

La Marató de TV3 presenta la tercera edició del Disc de La Marató, que inclourà cançons que parlen del cor i que tenen en comú valors universals com la solidaritat, la incertesa, la por, la superació, o l'amor a la vida. Es tracta d'una proposta musical que versiona al català cançons d'estils tan diferents com el pop rock, la rumba catalana, el funky, la fusió, el mestissatge, la lírica i el cinema. L'edició inclourà també la sintonia de La Marató interpretada per Llibert Fortuny Electric Quintet, que enguany seran la banda del programa.

El disc, del qual s'editaran 170.000 còpies, està actualment en fase de producció, a càrrec de Marc Parrot, Ten Produccions i Jordi Cubino. El formen 17 cançons gravades especialment per La Marató i 1 tema cedit, més la sintonia del programa. El treball ofereix la possibilitat d'escoltar 12 cançons que per primera vegada s'han adaptat al català, interpretades per artistes com Antonio Orozco, Quimi Portet, Lax'n Busto i La Oreja de Van Gogh. També per primera vegada, col.labora en el Disc de La Marató una intèrpret de nivell internacional, la cantant de fados portuguesa amb arrels catalanes, Mísia.

Un presentador amb solvència contrastada

Miquel Calçada és periodista i des del 1992 dirigeix el grup Flaix (Ràdio Flaixback i Flaix FM). La seva relació amb TVC ve de lluny, des d'aquell "Oh Bongònia!" fins a l'última edició d'"Afers exteriors". Entremig hi ha hagut "Mikimoto club", "Persones humanes", "Som i serem", "Solvència contrastada", "El capità Enciam", els especials "Drogues, te'n pots sortir" i "El mètode Larson". Abans de ser-ne el presentador únic, ja havia col·laborat en diverses edicions de "La Marató de TV3".

Davant del repte, Miquel Calçada ha declarat: "Sóc una persona privilegiada per poder fer "La Marató de TV3." És un espai que transcendeix el que és un programa de televisió i la pròpia televisió. La meva feina serà senzillament que arribi a l'espectador allò que ha preparat un equip de moltíssima gent que treballa tot l'any per a aquest dia. I espero fer-ho el millor que sé!".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento