Trenta denúncies per furts menys cada dia

  • La detenció de 22 lladres multireincidents ha fet reduir d’un 30% les notificacions als Mossos.
  • D'un a tres anys de presó podrien imposar-se per associació il·licita i per acumulació de faltes.
El nombre de denúncies per furts a tota la ciutat de Barcelona ha caigut d’un 30% en les tres setmanes que han passat des de
la batuda contra 22 carteristes al Metro de Barcelona . Els efectes s’han notat a dins i a fora del suburbà.
Quan arriba el bon temps vénen més turistes i els furts solen pujar, i no baixar, com ha passat ara
En total, són
700 les denúncies menys que s’han interposat, 33 per dia. El descens és més notable en els furts més petits, de menys de 400 euros (faltes), que han caigut d’un 32% en aquest període. La davallada dels delictes (més de 400 euros) s’ha quedat en el 23%.

Estadístiques anormals

Per al subinspector Josep Monteys "aquestes estadístiques estan fora del normal. Quan arriba el bon temps vénen més turistes i els furts solen pujar, i no baixar, com ha passat ara".

En l’operació T-10, desenvolupada pels Mossos d’Esquadra entre el 18 i el 20 de maig, es va arrestar 19 suposats lladres multireincidents que actuaven gairebé sempre al metro. Cinc són a la presó.

Més detencions

Els darrers dies se n’ha capturat tres dones més, totes nascudes a Bòsnia-Herzegovina, de 21, 22 i 28 anys. Les dues primeres van quedar lliures amb càrrec i l’altra va passar a disposició del jutge.

L’operació T-10 continua oberta i unes altres tretze persones estan en recerca i captura. "No serà difícil detenir-les. No estan arrelades. Van d’un lloc a un altre i potser estan afora", va afirmar Monteys.

Durant sis mesos, la Policia va investigar 35 persones que acumulaven mil denúncies. TMB xifra en milions d’euros els costos d’aquestes activitats il·legals.

Els Mossos creuen que la seva actuació ha impedit robar no només als lladres del metro, sinó també als reincidents que treballaven a d’altres punts de la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento