Una gran zona verda a una ciutat que desitja millorar-ne la mobilitat

Terrassa: Cada districte compta amb un poliesportiu i una biblioteca. L’ús del transport públic sembla estancar-se.
Vallparadís Sud, el nou Central Park que s’ha habilitat a Terrassa com a gran pulmó verd de la ciutat.
Vallparadís Sud, el nou Central Park que s’ha habilitat a Terrassa com a gran pulmó verd de la ciutat.
Vallparadís Sud, el nou Central Park que s’ha habilitat a Terrassa com a gran pulmó verd de la ciutat.
Amb l’execució de la segona fase del parc de Vallparadís, Terrassa compta amb el seu Central Park, de 310 metres quadrats. És un dels més grans de Catalunya i travessa la ciutat de banda a banda.La construcció de 900 pisos de protecció oficial ha estat insuficient per solucionar el problema de l’habitatge.

La ciutat ha guanyat població i espera arribar fins als 230.000 habitants amb un creixement compacte.

Terrassa ha millorat la freqüència de dues línies d’autobús i ha inaugurat una línia nocturna els caps de setmana. Ha obert quatre estacions de bicicletes gratuïtes. La ciutat està pendent de l’ampliació dels Ferrocarrils i de la Renfe per constituir un metro propi i millorar la circulació interna. Cinc de cada sis trajectes es fan en cotxe i l’ús dels busos va caure lleugerament entre el 2004 i el 2005. Terrasa també està pendent del Quart Cinturó i noves connexions viàries.

L’acció municipal ha contribuït a constituir 263 empreses i a guanyar 623 feines.

Amb la remodelació de Terrassa s’han aprofitat espais buits: set quiròfans o un TAC. Malgrat això, cinc dels set ambulatoris es troben per damunt de la ràtio òptima en atenció a adults i pediatres.

Saturació en les aules

S’han obert dos instituts i una escola, així com dues escoles bressol (n’hi ha 11, per a 900 nens). L’oposició critica que el 72% d’aules de la pública estan saturades i un 95% en la privada.

El pla d’equipaments ha permès que cada districte tingui una biblioteca i un poliesportiu, o estigui a punt.

També s’ha impulsat el Parc Audiovisual de Catalunya, que vol ser un referent. Entre les grans ciutats, Terrassa és una de les que menys policies municipals té per mil habitants (gairebé la meitat que Reus).

Terrassa

Població: 199.817habitants.

Extensió. 70,20 km2.

Preu de l’habitatge: 3.282 1/m2 (Ministeri Habitatge).

Ressupost municipal: 270,4 milions d’euros.

Alcalde: Pere Navarro (PSC).

Repartiment de regidors:  També en té 27. El PSC suma 13 edils. CiU és la segona força, amb 5 regidors. Li segueixen ICV (3), PP (3) i ERC (3).

Els cinc candidats

Pere Navarro (PSC)

47 anys. Ampliació de Sant Llorenç. Tres polígons industrials. Ronda orbital. Remodelació de la rambla d’Egara. Impulsar el Metro de Terrassa. 300 pisos socials a l’any. Més descomptes per a la gent gran.

Josep Rull (CiU)

39 anys. Construcció de dos ambulatoris i un consultori. Exigir 95 efectius dels Mossos i 88 de la Urbana.  Millores a les rondes i descongestió de les rondes. Metro de Terrassa. 800 places d’escola bressol.

Manel Pérez (ICV)

48 anys. Contra el Quart Cinturó. Allargar fins a Terrassa el carril bus de la C-58. Habitatge protegit entorn al 50%. Suficiència de la Guàrdia Urbana. Més inversió en cultura i educació. Més escoles bressol.

Pere Sánchez (PP)

35 anys. Més freqüència dels autobusos. 1.600 pisos de protecció oficial. Immigració ordenada i legal. Revitalitzar el metro nocturn. Un CAP més, com a mínim. Un 40% més de policia local.

Issac Albert (ERC)

38 anys. Metro de Terrassa. Activitats eco-nòmiques netes. Aparcament de camions. Lloguer d’habitatges buits. Més escoles bressol. Quatre equipaments sanitaris. Treballar per la conciliació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento