L'Èsser del Mil·leni torna per segon any consecutiu per donar la benvinguda al 2015

  • L'estructura de ferro de 15 metres protagonitzarà l'espectacle de Cap d'Any.
  • L'acte començarà a les 9 del vespre i s'allargarà fins després de les campanades.
  • La Fura dels Baus s'encarrega de l'espectacle que dóna la benvinguda al 2015.
L'Èsser del Mil·leni durant la seva primera aparició l'any passat durant l'espectacle organitzat per La Fura dels Baus.
L'Èsser del Mil·leni durant la seva primera aparició l'any passat durant l'espectacle organitzat per La Fura dels Baus.
PERE FRANCESCH / ACN
L'Èsser del Mil·leni durant la seva primera aparició l'any passat durant l'espectacle organitzat per La Fura dels Baus.

L'Ésser del Mil·leni tornarà per segon any consecutiu davant les fonts de Montjuïc a l'avinguda Maria Cristina per donar l'entrada al nou any 2015 amb una celebració ideada per la Fura dels Baus, on aquesta enorme estructura de ferro de 15 metres serà la gran protagonista de l'espectacle.

Carlus Padrissa, de la Fura, ha destacat que faran el mateix de l'any passat perquè és una tradició, però a la vegada afegiran "personatges i casualitats que passen" com per exemple els 700 anys de la mort de Ramon Llull o el fet que el 2015 sigui l'any de la llum. La segona tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha apostat per una celebració "familiar, viva, ciutadana i oberta a tothom", amb una gran vocació internacional.

L'acte començarà a les nou del vespre amb un repertori de música dels anys 60, 70 i 80 per megafonia. Després, a dos quarts de dotze de la nit, per obrir l'espectacle, un actor de La Fura dels Baus donarà pas a l'entrada del foc amb diferents colles de castellers que iniciaran un recorregut de torxes a l'avinguda Reina Maria Cristina i en el moment que arribin dalt s'il·luminaran les fonts de Montjuïc. Serà el torn posteriorment per al mestre de cerimònies -el Campaner- que dirigirà un primer assaig de compte enrere.

Els castellers de Sants faran un castell a l'escenari i serà en aquell moment quan l'Ésser del Mil·leni se situï al capdavant de l'escenari a la vegada que es desmunta el castell i els seus integrants s'enfilen pel cos i les extremitats de l'estructura de ferro. Durant la construcció, es projectarà un vídeo interactiu de les 'Cròniques' de Ramon Muntaner i es podrà escoltar un nou tema amb bases electròniques interpretat per Santi Arisa i Ginesa Ortega. El cor de l'Éssser del Mil·leni començarà a bategar al temps que un joc de llums realitzat amb la participació del públic il·luminarà tot l'espai repetint el batec com a símbol de l'arribada del 2015.

Vocació internacional

Per la seva part, el president executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, ha destacat que l'any passat va ser un gran èxit en una part important gràcies a la ciutat meravellosa de Barcelona. Gaspart ha dit que han fet arribar més de 16.000 operadors turístics i agències de viatges un vídeo on se'ls mostrava les imatges de l'any anterior i s'ha mostrat segur que ho ensenyaran als seus clients i molta gent de fora repetirà enguany.

Si l'any passat van acudir-hi unes 70.000 els organitzadors esperen poder superar aquestes xifres. El pressupost serà similar al de l'any passat, uns 450.000 euros. La celebració està promoguda per Turisme de Barcelona amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento