Els Jardinets de Gràcia acullen la renovada Fira Solidària de Nadal

  • Aquesta nova edició inclou més dies de fira i més casetes obertes.
  • Participen més de 35 entitats i empreses de l'economia social.
  • La fira rebrà la visita de la patge Estel, que porta un missatge per als més petits.

El Nadal ja ha arribat a Barcelona i les fires i mercats tornen als carrers. Algunes ja ho han fet i d’altres inauguraran les parades durant els propers dies. En el marc d’un Nadal solidari, l’Ajuntament de Barcelona ha programat diverses activitats. Alguns dels projectes ja estan consolidats, com, per exemple, la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social, que arriba a la seva tercera edició renovada i amb més força, ja que inclou més dies de fira i també més casetes obertes. Com cada any se celebra als Jardinets de Gràcia, on aquest divendres s’inaugura i s’hi estarà fins al dia 23 d’aquest mateix mes.

La Fira Solidària de Nadal d’Economia Social permet trobar els regals més adequats de cara a les festes i també els més solidaris d’agricultura ecològica, jocs, artesania o fusteria, entre d’altres. Després de l’èxit de la primera i la segona edició, enguany, més de 35 entitats i empreses de l’economia social de la ciutat participaran d’aquest esdeveniment. Empreses, entitats i centres especials de treball que formen part de la Xarxa d’Economia Social de Barcelona. Les entitats exposaran i vendran els seus productes en 28 casetes on es podran trobar regals de tota mena per Nadal.

A més, enguany la fira té un component afegit per als més petits: els dies 20 i 21 de desembre, la fira rebrà la visita de la patge Estel, que porta un missatge dels Reis Mags per als nens i nenes. Aquest personatge, present a Barcelona des de l’any 2008, té l’objectiu de fomentar l’adquisició de joguines que no siguin violentes ni sexistes. El seu nom té una doble connotació, l’estel que arriba d’Orient i guia els Reis Mags, i la simbologia d’una joguina que no és sexista ni violenta.

A més, en aquesta tercera edició, els Jardinets de Gràcia estaran decorats amb el Pessebre de la plaça Sant Jaume de l’any 2012. La fira es pot visitar de dilluns a divendres de 12.00 a 21.00 hores. I durant el cap de setmana les casetes obren a partir de les 11.00 hores.

Aquestes festes l’Ajuntament posa l’accent en el benestar de les persones i organitza activitats que puguin ajudar a aquells que més ho necessiten. A banda de la Fira Solidària, el Consistori novament col·labora amb la 47ª campanya Cap Nen Sense Joguina i també tindrà presència en el Festival de la Infància i la Joventut.

Xarxa d'Economia Social

La Xarxa es va constituir el mes d’abril del 2006 amb la finalitat de potenciar l’Economia Social a la ciutat per impulsar l’emprenedoria i la innovació, afavorir la inserció sociolaboral de les persones en risc d’exclusió i dels col·lectius més vulnerables. També mostra bones pràctiques per part de les empreses socials. Per part de l’Ajuntament, està coordinada per Barcelona Activa, i també l’impulsen l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i l’Àrea de Qualitat de Vida.

El Nadal a la xarxa

Web de Nadal: Per tal de poder donar tota la informació detallada del que es fa a la ciutat durant les festes de Nadal, l’Ajuntament de Barcelona ha creat una pàgina web centrada únicament en totes les activitats que es faran aquests dies als carrers: www.nadal.bcn.cat.

Com s’hi va: Els Jardins de Salvador Espriu estan ubicats al Passeig de Gràcia, 116. El fet de ser tan cèntrics permeten que s’hi pugui arribar de moltes maneres, com ara el transport públic. La parada de metro més propera és Diagonal (L3) i s’hi aturen a prop els autobusos 22, 7, 24, 6, 33, 34, V17, V15 i H8.

#barcelonainspiranadal: Des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha iniciat aquesta campanya a les xarxes socials per tal que tots els ciutadans comparteixin les seves idees i les fotografies de la ciutat en aquestes dates nadalenques. Durant les festes de Nadal, amb motiu de les moltes activitats que s’han programa des del Consistori, aquesta campanya serveix perquè tots els ciutadans puguin compartir amb la resta de la ciutadania fotografies i opinions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento