L'Open House obre al públic edificis com les torres venecianes

  • Les torres venecianes es podran visitar de 11h a 19h entre dissabte i diumenge.
  • Un total de 160 edificis obriran les portes al llarg del cap de setmana.
  • Vilassar de Dalt serà la ciutat convidada d'aquesta edició.

Amb motiu del festival d’arquitectura 48H Open House Barcelona, les torres venecianes de la Plaça Espanya obriran les seves portes al públic el dissabte i el diumenge entre les 11 i les 19 hores. Aquestes dues construccions emblemàtiques, situades a l’avinguda Maria Cristina, es podran veure per primera vegada per dins des de la seva construcció l’any 1929.

Aquesta és una de les novetats que porta la 5ª edició del festival, però no la única. Enguany, es podran visitar dues cases barates del BonPastor: tant dissabte com diumenge al matí els visitants en podran veure l’aspecte extern i l’interior.

Des que va començar aquest festival a Barcelona el 2010 cada any ha crescut més. Una altra novetat d’aquesta edició és la possibilitat de veure les galeries subterrànies en forma d’estrella que s’amaguen sota la xemeneia del recinte de l’Escola Industrial. A més, l’Escola Mediterrània, a la Barceloneta, després d’inaugurar el nou edifici fa un any, també serà un altre punt de visita pels ciutadans.

També s’estrenaran la Torre del baró, l’Escola del Bosc i les terrasses de Santa Maria del Mar, entre d’altres. A banda d’aquestes novetats, també es podran visitar els edificis que ja van obrir les portes en edicions anteriors, com l’Arc de Triomf o les Cavallerisses de la Guàrdia Urbana.A cada districte s’hi podran visitar edificis singulars, ja que un dels objectius del 48H Open House Barcelona és donar a conèixer immobles menys coneguts popularment sense deixar de banda els més emblemàtics de la ciutat. Totes les visites són gratuïtes i els ciutadans poden consultar a través del web del festival (www.48hopenhousebarcelona.org) tot el que es que es pot veure.

A més, degut a l’èxit a l’anterior edició, Santa Coloma de Gramenet torna a aportar la seva arquitectura, obrint els seus edificis de referència, com el recinte de Torribera, i, com a novetat, l’auditori de Can Roig i Torres.

Aquesta iniciativa la promou l’associació Open House Barcelona per 5è any consecutiu. Els números l’avalen, cada any creix l’interès dels ciutadans per l’arqui- tectura de la ciutat. Ja queda lluny el primer any amb 25.000 visites. I és que la darrera edició ja va reunir 49.000 visitants. Enguany, la intenció és superar els 50.000. El festival 48H Open House Barcelona s’ha convertit en la principal  cita de la ciutat amb l’arquitectura. Aquest cap de setmana i gràcies als 1.200 voluntaris inscrits, l’arquitectura serà la gran protagonista a Barcelona.

Vilassar de Dalt, ciutat convidada

Enguany se celebra la segona edició de la ciutat convidada amb la participació de Vilassar de Dalt. La població del Maresme descobrirà 12 espais, que s’afegeixen a les propostes que ofereixen tots els districtes de Barcelona. Com a novetat, cal destacar el recorregut històric per la volta catalana a través d’aquest municipi, i de l’arquitecte Rafael Guastavino. L’aforament per a l’itinerari és limitat i, per tant, la confirmació es farà per ordre d’inscripció.

Ampli repertori d'activitats

Noves activitats, Open Green. És el conjunt d’activitats programades per explicar la ciutat i la seva arquitectura des del punt de vista de la sostenibilitat. Les propostes green posen a l’abast del públic no professional els avantatges de la construcció sostenible, per millorar la qualitat de vida i per preservar el patrimoni. Es pot consultar al web on es duran a terme (www.48hopenhousebarcelona.org)

Suport als joves professionals. El festival recolza els professionals amb la promoció del mARQuet d’Arquitectura, la fira dels arquitectes, organitzada per l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC), membre del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

Presència a les xarxes. A la pàgina web del festival s’hi podrà trobar tota la informació respecte els edificis i els horaris de visita. També es pot trobar el festival a Twitter (@48HOpenHouseBCN) i a Facebook (facebook.com/48HOpenHouseBarcelona).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento