Usen el pàrquing d’hípers per no pagar l’àrea verda

La picaresca fa que conductors aparquin gratis a hipermercats i a l’estació de Renfe de Sant Andreu, on prolifera la venda de cotxes a la via pública.
Cartells cridaners per vendre cotxes a l’estació de tren de Sant Andreu Arenal, ahir. (Hugo Fernández)
Cartells cridaners per vendre cotxes a l’estació de tren de Sant Andreu Arenal, ahir. (Hugo Fernández)
Cartells cridaners per vendre cotxes a l’estació de tren de Sant Andreu Arenal, ahir. (Hugo Fernández)
Alguns conductors usen l’enginy i la picaresca per evitar pagar la zona verda o blava. Els aparcaments d’algunes estacions de tren o de centres comercials, gratuïts i situats lluny del centre, serveixen de via d’escapament per deixar-hi el cotxe unes hores.«Jo uso molt l’aparcament de Glòries. I després agafo el metro i vaig al centre», diu en Jordi en un fòrum sobre l’àrea verda. Com ell, també ho fan molts ciutadans de les poblacions properes a Barcelona.

La implantació de l’àrea verda va suposar, per exemple, la supressió de 12.398 places lliures a Ciutat Vella i a l’Eixample. La picaresca també ha fet que proliferi la venda de cotxes d’ocasió aparcats en aquests estacionaments. La venda de vehicles a la via pública és il·legal, com també ocupar un estacionment més de vuit dies.

Aquest és el cas de l’aparcament per a usuaris de Renfe situat davant l’estació de Sant Andreu Arenal. De les 30 places, cinc estan ocupades per cotxes en venda amb rètols que anuncien l’oferta.

Digue’ns

... a quins llocs s’aparca per evitar l’àrea verda

Explica’ns-ho per...

E-mail: noesven@20minutos.es

Correu: Pl. Universitat, 3, 7 è 3A.

O a www.20minutos.es

També passa a altres municipis

L’extensió de les àrees de pagament a les ciutats de l’àrea metropolitana ha portat als ciutadans a utilitzar també els aparcaments de les estacions de tren o dels centres comercials. Des que els usuaris de Renfe no han de mostrar el seu abonament per poder deixar el cotxe als pàrquings de les estacions, alguns conductors hi estacionen per evitar les zones blaves, com a Arenys. Un altre exemple és l’aparcament de l’estació de Gavà, que està molt a prop de la Rambla.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento