La nova miniplatja de Barcelona farà 60 metres i estarà al costat del Port

S’estrenarà l’any que ve, just a tocar de la de Sant Sebastià. Medi Ambient engega les obres de protecció de 5 km de litoral barceloní.
La nova miniplatja que sorgirà de les obres de protecció de 5 km de litoral de Barcelona estarà entre la platja de Sant Sebastià i el Port. Serà una realitat a l’estiu del 2008, quan finalitzi la segona fase dels treballs, que el Ministeri de Medi Ambient ha licitat.L’Ajuntament va explicar ahir a 20 minutos que aquest petit espai «no respondrà a les característiques d’una platja convencional», donat que les dimensions són molt inferiors a la resta. Farà uns 60 metres linials.

Fins ara, aquest espai, que es recolza amb el nou espigó del Port de Barcelona, era un tancat de pedra. Properament s’hi afegirà sorra i s’acondicionarà per tal que els banyistes en puguin fruir.

Dics nous i més sorra

Les obres avancen i duraran com a mínim un any. Es vol aconseguir l’estabilització de les platges, des del dic de Llevant (al Port de Barcelona) fins la platja de la Nova Mar Bella (prop del Besòs). L’Estat invertirà més de 30 milions d’euros en el transport de sorra des de les platges del Masnou i Premià fins a les barcelonines. També es construiran dics interconnectats per aconseguir que les platges es mantinguin tot i els temporals. D’altres espigons es prolongaran.

Xiringuitos sense música

Els xiringuitos de les platges de Barcelona van denunciar ahir que no podran posar aquest any música ambiental. El portaveu de l’Associació de Xiringuitos de Barcelona, Eudald Lligoña, va explicar que aquest és un dels requisits que s’ha imposat per tal de renovar la llicència, tot i que l’any passat es van haver d’instal·lar limitadors que impedien que la música superés els 65 decibels i que «els veïns no s’han queixat pel soroll». L’Ajuntament va replicar que només afecta a quatre dels xiringuitos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento