Barcelona obrirà un procés participatiu per decidir el futur de Can Vies i els seus entorns

  • Quatre mesos després que esclatés el conflicte, representants polítics i veïnals es reuniran per encetar un debat sobre la seva restauració.
  • L'alcalde Trias assegura que es buscarà "un gran acord".
  • El carrer Antoni de Capmany ja està reurbanitzat i ara comencen les obres per recobrir de verd el calaix de vies i connectar les dues bandes.
Centro social okupa de Can Vies (Barcelona).
Centro social okupa de Can Vies (Barcelona).
EFE
Centro social okupa de Can Vies (Barcelona).

Quatre mesos després que esclatés Can Vies, l'edifici segueix mig derruït, a tocar de plaça de Sants. Ha passat de ser un centre autogestionat (i okupat) a una construcció a preservar però sense un futur clar. A partir de dimecres s'obre un procés participatiu i de reflexió per ajustar el projecte d'urbanització dels voltants del calaix de vies de Sants.

Aquest dimecres es reunirà la Comissió de Seguiment, constituïda per representants polítics i veïnals, on s'haurà de decidir què es farà amb Can Vies i els seus entorns. "Farem el que hàgim de fer" buscant "col·laboració al màxim", ha indicat aquest dilluns l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, de visita a les obres del calaix. El projecte de rehabilitació "ha de sortir d'un gran acord", ha exposat Trias.

Can Vies era un edifici propietat de TMB en desús, que va ser okupat al 1997. Després de convertir-se en un referent com a centre autogestionat, va ser desallotjat al maig passat, cosa que va arrencar protestes violentes durant dies.  Després d'aquest conflicte, l'Ajuntament va optar per no enderrocar l'edifici.

Un nou passeig

Després d'anys d'obres, rates i goteres als passos subterranis, han acabat les obres del carrer Antoni de Capmany, a tocar del calaix. Els ascensors, però, funcionaran al novembre.

Les obres per embellir la cobertura del calaix de vies de Sants, a la sortida cap a l'Hospitalet, ja han començat. Està previst que els treballs durin 23 mesos i s'hi destinarà 15,6 milions d'euros. Es tracta d'una franja de 700 metres, amb una superfície de 34.000 m2, que es convertirà en un nou passeig elevat que connectarà amb els carrers de banda i banda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento