Gairebé la meitat dels catalans arriba a final de mes amb dificultat

«No és un bon moment» per fer compres importants.
Un 47,2% dels catalans acostuma a arribar a final de mes amb dificultat o molta dificultat. En canvi, els que no tenen penúries econòmiques són un 40,5%, segons l’estudi Percepció de nivell de vida i actituds davant la política, del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO).

La majoria dels que tenen problemes (40,7%) creuen que la seva situació es mantindrà, però molts (32,8%) temen que empitjorarà. Només un 19,6% són optimistes.

No endeutar-se ara.

Un 84% dels que més difícil ho tenen paga a temps i fins a l’últim cèntim. El lloguer es deixa d’abonar abans que la hipoteca.

Un 52,6% dels enquestats opina que ara «no és un bon moment per fer compres importants, especialment les classes més humils (80%).

Amb aquests números, un 40,8% de la població diu que pot estalviar. Són les classes altes les que més poden omplir la guardiola, però no molt (61,6%).

Hipoteques i crèdits per a tots

Un 55,8% dels catalans està amortitzant ara mateix algun tipus de crèdit (un o més): hipoteca per l’habitatge familiar (34,9%), cotxe (16,3%), o consum fraccionat (15%).  A l’hora de fer una adquisició destacada, un 57% opta per trencar el porquet dels estalvis, especialment, les classes baixes. Gairebé un 15% sempre ho finança. A banda, un de cada sis catalans té servei domèstic a casa seva.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento