La Setmana del Llibre en Català s'aferma com a gran cita literària

  • Hi participen 105 expositors, un 35% més que en l'edició passada.
  • Es faran 230 activitas i el Premi Trajectòria serà per Carme Riera.
  • La cita està emmarcada en els actes del Tricentenari i l'Onze de Setembre.
Setmana del Llibre en Català a l'avinguda de la Catedral de Barcelona.
Setmana del Llibre en Català a l'avinguda de la Catedral de Barcelona.
ARXIU
Setmana del Llibre en Català a l'avinguda de la Catedral de Barcelona.

Un total de 105 expositors, un 35% més que en l'edició de l'any passat, formen part de la gran família de la 32ª Setmana del Llibre en Català, una fira editorial que fins al proper diumenge s'ubica a l'Avinguda de la Catedral.

L'esdeveniment cultural ha pres aquest emplaçament per tercer any seguit. I tant organitzadors com llibreters estan esperançats que aquesta sigui una molt bona edició a nivell de vendes i de participació ciutadana, com s'ha vist els primers dies.

Part dels 85 segells editorials i 17 llibreries presents porten fins a Barcelona a autors internacionals. La plataforma IQUIOSC.cat ofereix un espai de 100 metres quadrats i mostra 500 capçaleres de revistes de premsa comarcal i de proximitat. També hi són presents al certamen la Institució de les Lletres Catalanes i el Govern d'Andorra.

La Setmana compta amb 230 activitats i el Premi Trajectòria d'enguany, una distinció instaurada l'any 1997, és per a l'escriptora Carme Riera. La cita també està vinculada als actes de l'Onze de Setembre i al Tricentenari de 1714, i ha aplegat la lectura i representació d'un fragment de la novel·la Victus d'Albert Sánchez-Pinyol, en veu de personalitats i actors.

Avenços editorials

Moltes editorials aprofiten la celebració de la Setmana del Llibre en Català per avançar les publicacions que posaran a la venda a la tardor i presentar-les als lectors. Alguns dels títols dels que se n'ha parlat aquests dies són En la pell de l'altre, de Maria Barbal (Columna Edicions);Arquitectura de la calma, de Vicenç Alujas (Angle Editorial);Els meus premis, de Thomas Bernhard (El Gall Editor);Com una reina, de Mercè Foradada (Edicions Saldonar);La mirada del cocodril, de Juli Alandes (Editorial Alrevés); Els silencis dels pactes, de Marc Moreno (Llibres del Delicte);La cuina del 1714, de JaumeFàbrega (Viena Edicions);L'automòbil Club d'Egipte, d'Alaa Al Aswani (Edicions 1884) i El Vigilant, de Pierre Terrin (Raig Verd Editorial).

Aquests dos darrers autors internacionals, Al Aswani i Terrin, aprofiten la fira per presentar personalment les seves dues novetats editades en català. El gruix d'activitats programades estan organitzades pels mateixos expositors i per entitats col·laboradores i toquen temes com ara el periodisme, les revistes en català, la novel·la negra, les noves veus de la literatura, l'ensenyament, les biblioteques públiques, el centenari de la Mancomunitat de Catalunya, els premis literaris, la gastronomia o el Tricentenari.

Per als més petits

En total, la Setmana presenta 37 actuacions, entre conta-contes i espectacles, quatre tallers, matinals festives i una llibreria petita. Els Aperitius Literaris d'enguany tenen com a convidats als autors Carme Riera, Care Santos, Manel Cuyàs i Xavier Bosch. Hi ha dues exposicions, Un espai, una recomanació lectora, sobre el Centenari de la Mancomunitat; i Català, llengua d'Europa, sobre la vitalitat de la llengua catalana en el marc continental.

Els Espais de la Setmana. Quatre escenaris exteriors (Plaça de la Paraula, Plaça del Llibre, Plaça de l'Escriptura i Plaça de les Biblioteques)i un escenari interior al Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC), l'Escenari Àgora.

Els organitzadors. L'Associació d'Editors en Llengua Catalana;el Gremi d'Editors de Catalunya;el Gremi de Llibreters de Catalunya;el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya;l'Associació de Publicacions Periòdiques de Catalunya;la Generalitat; l'Institut Català d'Empreses Culturals (ICEC) i el Servei de Biblioteques;l'Ajuntament de Barcelona; l'Institut de Cultura (ICUB) i Biblioteques de Barcelona.

Projecte 'De Capçalera'. Les 30 biblioteques que participen en el projecte, fruit de l'acord de La Setmana amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat i amb la Xarxa de Biblioteques de la Diputació, poden ampliar el seu fons adquirint llibres a la fira de la Catedral.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento