Les dones es fan religioses el triple que els homes

  • Dels 7.590 religiosos catòlics, elles representen el 77% del total.
  • Tenen un sentit més estable de la vida.
  • Hi ha més d’un centenar de seminaristes.
Javier. Estudiant teologia. (Andreu Adrover)
Javier. Estudiant teologia. (Andreu Adrover)
Javier. Estudiant teologia. (Andreu Adrover)
Les dones no poden arribar a ser mossens al cristianisme romà, però a Catalunya, elles són majoria entre les persones que han dedicat la seva vida a la religió.

El 77% dels 7.590 religiosos són dones. Aquí s’inclouen tant els de vida activa (5.132 dones que es dediquen al món de l’ensenyament, hospitals o presons, davant 1.558 homes) com de contemplativa (763 davant 137).

Les dones tenen un sentit més estable de la vida i això és per sempre
Un portaveu de
l’Arquebisbat de Barcelona explica aquesta enorme diferència perquè les dones "tenen un sentit més estable de la vida". "És per sempre", assegura.

110 seminaristes

Aquesta situació es produeix enmig d’una reducció progressiva dels capellans i el seu envelliment. Ara mateix hi ha 110 seminaristes. No n’hi ha prou per cobrir les mancances i rejovenir el col·lectiu.

"No estem en la pitjor època. Ara estem estabilitzats. Els aspectes morals han canviat. El paper del capellà als barris és molt diferent i tampoc hi ha un reconeixement de l’Església", apunta el rector del seminari de Barcelona, Josep Maria Turull.

Caldrà importar-ne? "Algun s’ofereix, però molt puntualment. Tenim dos africans i 10 llatinoamericans entre els seminaristes", conclou.

Dedicats a la religió a diferents etapes de la vida

Pau. Estudiant teologia

«No sóc un estrany»

El Pau té 20 anys i és de Gavà. S’ho va plantejar als «17 o 18 anys». «Tenia la fe adormida», explica. Va abandonar Història. Part de la seva família és creient. «Aconsellat per amics sacerdots» va donar el pas i no se’n penedeix. «Si sóc un noi estrany? No. Hi ha ONG, voluntarisme... Però no tenen una transcendència espiritual», lamenta.

Javier. Estudiant teologia

«A través de la natura»

Va abandonar la seva feina de direcció d’una empresa de gestió i educació ambiental. Ja-vier (León, 1968) porta quatre anys al seminari. La seva trobada amb Déu va ser a través de la natura. Un cop acabin els sis anys de carrera, preferiria les missions a Xile o el Camerun. «Però és el que mani el bisbe», matisa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento