«La millor manera de reduir la contaminació és amb menys cotxes»

Molly O’Meara va presentar ahir a Barcelona l’informe anual del Workdwatch Institute L’Estat del Món 2007.
Entre d’altres, preveu que la meitat dels propers 1.100 milions dels qui neixin viuran en barris marginals. També alerta de la necessitat de reduir la contaminació tot recomanant deixar el cotxe: el metro contamina 6,6 vegades menys que el vehicle particular.La Generalitat vol reduir a 80 quilòmetres per hora la velocitat a l’entorn de Barcelona per combatre la contaminació. Què li sembla?

La millor manera per lluitar-hi és reduir el nombre de cotxes que hi circulen. Cal fomentar la mobilitat en bicicleta o a peu i millorar el transport públic. Al meu país (els Estats Units), el cotxe privat és l’opció més barata. Per Londres sabem què passa quan es posa un impost per entrar-hi.

Pensa que seria factible posar una taxa així aquí?

Desconec la situació d’aquí.

Barcelona està a temps per evitar que la contaminació sigui un problema?

Crec que sí. Barcelona és una ciutat dinàmica. Està en creixement per l’arribada d’immigrants i té l’oportunitat per canviar.

De què és exemple l’àrea de Barcelona en aspectes mediambientals respecte les altres ciutats?

La ciutat està construint edificis nous i rehabilitant-ne d’altres antics d’una manera que serveix d’inspiració per a altres ciutats. Alguns d’ells consumeixen l’energia que generen. S’ha demostrat que es pot fer i que, fins i tot, resulta rendible.

Bio

Directora de l’Informe 2007, la nord-americana O’Meara ha dedicat 10 anys a estudiar problemes ambientals urbans.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento