Les obres de Glòries, General Mitre i Balmes s'intensifiquen tot aprofitant la Setmana Santa

  • La demolició del viaducte i de les rampes d'accés de Glòries comportaran la desviació de la línia H12 i les línies T5 i T6 del TRAM quedaran suspeses.
  • S'asfalta el tram de Sant Martí de la Ronda Litoral, entre Divendres Sant i dissabte.
  • A Balmes es reposarà el ferm a la part alta i es continuarà amb els treballs d'ampliació de voreres i renovació de l'enllumenat fins la Gran Via.
Un autobús i un tramvia passen per davant del tram de viaducte de la plaça de les Glòries que es demolirà entre els dies 17 i 21 d'abril.
Un autobús i un tramvia passen per davant del tram de viaducte de la plaça de les Glòries que es demolirà entre els dies 17 i 21 d'abril.
Marc Visa/ACN
Un autobús i un tramvia passen per davant del tram de viaducte de la plaça de les Glòries que es demolirà entre els dies 17 i 21 d'abril.

Aquesta és una Setmana Santa farcida d'obres. S'aprofita la davallada del trànsit per emprendre la part més dura de treballs de rellevància com la demolició del tambor de Glòries o l'ampliació de voreres del carrer Balmes. Algunes d'aquestes intervencions implicaran desviaments del transport públic, en d'altres casos es tallaran alguns carrils per reposar l'asfalt. Repassem algunes d'aquestes intervencions:

Glòries. Des del dijous i fins dilluns, es procedirà a la demolició del tram de viaducte que resta i de les rampes d'accés. Això suposarà la desviació de la línia H12 en el sentit de sortida de la ciutat. El TramBesòs (línies T5 i T6) estarà tallat a partir del divendres i fins dilluns entre Glòries i Can Jaumandreu per la línia del lateral costat mar de la Gran Via. També a partir del dia 17, es tallarà el pas inferior per a vianants de Ciutat de Granada, que es farà pel carrer Badajoz.

Ronda Litoral. Entre Divendres Sant i dissabte, es renovarà la calçada de la Ronda Litoral a l'alçada de Sant Martí. A partir de les 15.00h de divendres i fins la mateixa hora del dia següent, s'intervindrà a la B-10 entre la sortida 24 (rambla Prim, Diagonal Mar, Fòrum) i la incorporació 25, en sentit Besòs. El trànsit es desviarà pel passeig marítim de la Mar Bella.

Balmes. Del 18 al 21 d'abril, el carrer Balmes tindrà només dos carrils de circulació en el tram comprès entre la plaça Molina i l'avinguda Diagonal. S'hi farà actuacions a les capes de rodadura del paviment de la calçada. A la part baixa, ja hi ha tres carrils de circulació tallats perquè s'estan completant les obres d'ampliació de voreres. Això fa que només hi hagi dos carrils hàbils per als vehicles i busos. Les obres, entre Consell de Cent i Gran Via, afecten la zona central de Balmes fins al 25 de maig.

General Mitre. A partir de divendres es faran canalitzacions en calçada a l'avinguda, per sota de la Via Augusta, concretament a les noves cruïlles semafòriques. Durant el dia quedarà afectat el doble carril, que passarà a tenir un sol carril per sentit.

Metro. Fins dilluns, la línia 2 del metro, entre La Pau i Badalona-Pompeu Fabra, quedarà suspesa. S'hi està arreglant les filtracions d'aigua dels túnels, un problema que s'arregla anualment. S'ha habilitat un bus que cobreix la ruta mentre duren les obres.

Diagonal. S'està construint un col·lector per recollir aigües pluvials al costat mar de l'avinguda, entre Francesc Macià i Balmes. Afecta la circulació de vianants i bicicletes en aquest costat.

Un cop passat el Dilluns de Pasqua, s'emprendran els treballs de demolició del pantalon de Glòries, el que suposarà la desviació de les línies d'autobús. Les nits del 22 fins al 30 d'abril es tallarà el pas inferior de Castillejos. Continuen les obres al passeig Sant Joan, que està previst que finalitzin al maig. S'hi està ampliant les voreres i segregant el carril bici. Fins al 30 d'abril, al Pg. Gràcia s'hi està arranjant les voreres, clavegueram i il·luminació, cosa que implica ocupar les calçades de Rosselló i Provença en cap de setmana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento