Les obres del Paral·lel comencen al maig, crearan sis placetes i col·locaran el carril bici al centre

  • Els treballs suposaran una despesa de prop de 9,5 milions d'euros.
  • S'està negociant una concessió a llarg termini per al teatre Arnau.
  • L'avinguda tindrà una il·luminació intel·ligent i específica.
Simulació de la cantonada del Paral·lel amb Rocafort, on s'hi veu les dues placetes, a banda i banda, que guanya la cruïlla.
Simulació de la cantonada del Paral·lel amb Rocafort, on s'hi veu les dues placetes, a banda i banda, que guanya la cruïlla.
Ajuntament de Barcelona
Simulació de la cantonada del Paral·lel amb Rocafort, on s'hi veu les dues placetes, a banda i banda, que guanya la cruïlla.

Amb sis noves placetes al costat de l'Eixample i el carril bici al centre, es vol retornar l'esplendor perduda a l'Avinguda del Paral·lel. L'Ajuntament de Barcelona té previst invertir gairebé 9,5 milions d'euros en unes obres que començaran a finals de maig i que s'allargaran durant deu mesos. El passeig, que es dotarà d'il·luminació intel·ligent, tindrà més zona peatonal però mantindrà els carrils de circulació actuals.

El que canviarà més la fesomia del Paral·lel és la creació de sis noves places, situades a les cruïlles d'Entença-Tamarit, Rocafort-Manso, Calàbria-Parlament, Viladomat-Marquès Campo Sagrado, Borrell-Aldana i a l'inici de la Ronda Sant Pau. Se suprimiran les illetes i els passos zebra actuals deixant-ne només un al centre.

Això implica guanyar 8.300 metres quadrats «d'estada», és a dir, per a vianants, terrasses i actuacions al carrer. L'esquema de de carrils de circulació es manté, amb un per al bus i dos per a la resta de vehicles, a cada sentit.  Es conserva un carril d'aparcament a cada banda. Enmig, hi transcorrerà el carril bici, que ara «és un desastre, és perillosíssim», ha afirmat aquest dilluns l'alcalde, Xavier Trias. Els girs a la dreta eren especialment conflictius.

Més espai per a la vorera

La vorera del costat sud del Paral·lel, que pertany al Poble Sec, es «peatonalitzarà», cosa que implica nivellar la calçada i la vorera a les cruïlles de Vallhonrat, Ricart, Blasco de Garay i Margarit.

El passeig tindrà «una il·luminació específica, amb personalitat pròpia», segons va exposar el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives. S'aprofitarà per instal·lar-hi fanals intel·ligents, amb sensors de soroll i de partícules contaminants, a banda de poder regular la seva intensitat.

El Teatre Arnau podria tornar a obrir. Segons ha confirmat aquest dilluns l'Ajuntament, ja s'està negociant una «concessió a llarg termini» amb empreses privades. La intenció de la reforma de l'avinguda és que torni a ser «una via de referència de les arts escèniques i la gastronomia». «Ha estat una via molt deixada de la mà de déu», ha conclòs Vives.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento