El futur museu del disseny tindrà forma de grapadora

  • Es construirà al costat de Glòries i obrirà portes el 2011.
  • L’edifici, obra de l’arquitecte Oriol Bohigas, tindrà sales d’exposicions, recerca i d’actes.
Imagen virtual del Centre de Disseny de Barcelona.
Imagen virtual del Centre de Disseny de Barcelona.
BCN
Imagen virtual del Centre de Disseny de Barcelona.

Al costat de la plaça de les Glòries i de la torre Agbar, s’erigirà el Centre de Disseny de Barcelona.

Un edifici singular, estret i alt, i amb una forma peculiar que recorda a una grapadora, un trampolí o un vaixell.

El museu acollirà diferents disciplines: el disseny gràfic i la comunicació, l’arquitectura, el disseny del producte i la moda. A més de les exposicions, el centre apostarà per l’innovació, la diagnosi i la recerca en aquests camps.

Costarà 88 milions

Les obres de construcció s’iniciaran el juliol del 2008 i està previst que durin dos anys. El cost del projecte serà de 88 milions d’euros, dels que la Generalitat aportarà les dues terceres parts i l’Ajuntament la resta. Fins al 2011, el Centre del Disseny desenvoluparà la seva activitat a la seu del Museu Tèxtil i la Indumentària, al Palau Marqués.

El futur edifici tancarà el carrer d’Àvila i tindrà la mateixa amplada que aquesta via per no tapar les vistes dels veïns. S’hi accedirà per dues entrades, una al Poblenou i per la plaça de les Glòries.

Una pantalla amb vistes a la ciutat

La part alta de l’edifici tindrà una sala d’actes amb grans claraboies i 250 seients que mirarà cap a l’exterior a través d’una pantalla transparent.

També s’utilitzarà per sobreposar-hi informació quan sigui necessari. El Centre de Disseny, planejat per l’estudi de l’arquitecte Oriol Bohigas , tindrà nou plantes, tres d’elles subterrànies.

Les dues entrades s’uniran a un gran vestíbul amb sostre alt. Davant de l’entrada que mira el Poblenou, hi haurà un llac, que tindrà valors estètics però també de sostenibilitat. El nou edifici tindrà la mateixa alçada que els blocs d’habitatges que hi ha a prop.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento