Vianants i motoristes segueixen sent les principals víctimes mortals tot i l'ofensiva de multes

  • Al 2013 van morir 22 persones en sinistres de trànsit, vuit menys que al 2012.
  • La Guàrdia Urbana controlarà 53 cruïlles on s'hi concentren accidents.
  • Alerten de la manca d'atenció al volant, que ha estat la causa del 8% de les topades.
La Guàrdia Urbana atén una motorista ferida en un accident de trànsit a la Via Laietana de Barcelona, en una imatge d'arxiu.
La Guàrdia Urbana atén una motorista ferida en un accident de trànsit a la Via Laietana de Barcelona, en una imatge d'arxiu.
Bertran Cazorla/ACN
La Guàrdia Urbana atén una motorista ferida en un accident de trànsit a la Via Laietana de Barcelona, en una imatge d'arxiu.

El nombre d'accidents ha augmentat un 2% el darrer any a Barcelona ciutat però hi hagut menys morts, assolint un mínim històric. Ara bé, les víctimes continuen sent els vianants i els motoristes, i més de la meitat dels atropellaments es produeixen als passos de zebra. Al 2013 va incrementar el nombre de multes per saltar-se aquests passos i no respectar els semàfors en vermell però tot i això no s'aconsegueix canviar la tendència i s'anuncia mà dura durant l'any vinent i un major control en 53 punts negres.

Als carrers de Barcelona van morir en accident de trànsit 22 persones al 2013 (vuit víctimes menys que al 2012). Ara bé, qui s'emporta la pitjor part segueixen sent els motoristes (onze van perdre la vida, cinc menys que l'any anterior) i els vianants (deu van morir, dos menys). Va morir un sol conductor de turisme però cap ciclista va perdre la vida.

Més multes

L'any passat es van centrar els esforços en disminuir la sinistralitat d'aquests dos col·lectius, amb la revisió del 93% dels passos de vianants i amb una "ofensiva" específica de la Guàrdia Urbana, que va imposar 810 multes a conductors per no respectar el pas zebra (un 99% més que al 2012) i 19.699 denúncies més als qui es van saltar el llum vermell (un 26% més).

Vist que el 55% dels atropellaments es produeixen en els passos de vianants (se'n va registrar 1.134, un 1,43% més), la Guàrdia Urbana continuarà amb més vigilància i sancions durant tot l'any.

Hi ha el compromís municipal de revisar 53 punts negres, que van acumular un total de 764 accidents. El PSC va denunciar aquest dimarts que «avui a Barcelona hi ha 10 zones més de concentració d'accidents». La que acumula més sinistres és la cruïlla de Balmes amb Diagonal.

La major part d'accidents es van produir per abast (2.286, un 5% més), seguit de la col·lisió fronto-lateral (1.818, un 1% menys). Fins a 998 vehicles de dues rodes van tenir un accident per una caiguda «per falta de perícia».

La Guàrdia Urbana alerta que la manca d'atenció dels conductors ha augmentat, sobre tot perquè es consulta el mòbil o el GPS.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento