Ciutat Vella obrirà urinaris a botigues i edificis públics

Tres funcionaran les 24 hores del dia, però la resta tindra horari d’oficina. També n’hi haurà a pàrquings i biblioteques
El districte més vell de la ciutat està ultimant un projecte que permetrà reobrir un bon nombre de lavabos públics. La majoria d’ells es podran obrir aprofitant edificis municipals o amb la col·laboració de comerços, però n’hi haurà tres, que encara s’han de construir, que funcionaran les 24 hores.
 
Segons ha explicat a 20 minutos el regidor de Ciutat Vella, Carles Martí, aquests urinaris estaran vigilats per evitar «problemes» d’insegu- retat. Tot i que encara no se’n sap la ubicació exacte, «estaran repartits per les grans àrees». Un d’ells estarà ubicat a baix de tot de la Rambla.
 
 
A la seu del districte
 
La majoria de lavabos, però, arribaran gràcies als acords amb comerços o entitats, que rebran algunes compensacions fiscals a canvi de deixar als ciutadans que utilitzin el seu lavabo. Aquests hauran de posar un cartell a fora indicant que s’hi pot entrar a fer pipí. Es farà el mateix en edificis públics, com la seu del districte, i es provarà de fer en aparcaments o biblioteques municipals, segons Martí, que va assegurar que al final «sortirà una xifra raonable de lavabos».
Mostrar comentarios

Códigos Descuento