Barcelona tindrà un 10% més de carrers il·luminats per Nadal i una gran festa de Cap d'Any

  • Es promourà la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus 2026 amb exhibicions i cursets a la pista de gel de pl. Catalunya, que s'inaugura aquest dijous.
  • S'instal·len dos avets de 12 metres d'alçada a la plaça Sant Jaume i al Portal de l'Àngel, a banda de 13 arbres de Nadal més repartits als districtes.
  • Els llums s'encenen divendres, a les 18.00 hores, a la Sagrada Família.
  • Turisme de Barcelona promou una celebració amb pirotècnia i espectacles a l'avinguda de Maria Cristina per entrar al nou any.
Un gran avet de 12 metres d'alçada i patrocinat, instal·lat durant el Nadal al Portal de l'Àngel de Barcelona.
Un gran avet de 12 metres d'alçada i patrocinat, instal·lat durant el Nadal al Portal de l'Àngel de Barcelona.
N. B.
Un gran avet de 12 metres d'alçada i patrocinat, instal·lat durant el Nadal al Portal de l'Àngel de Barcelona.

Barcelona comptarà durant aquesta campanya de Nadal, que comença aquest divendres, amb 85 quilòmetres de llums als carrers, un 10,4% més que l'any passat perquè s'hi ha afegit trams en obres. A banda de grans avets, el pessebre tradicional, una nova cercavila nadalenca i la promoció de la candidatura olímpica a través d'exhibicions a la pista de gel de la pl. Catalunya, com a principal novetat, la ciutat prepara una gran festa de Cap d'Any a l'avinguda de M. Cristina.

Els llums de Nadal s'encenen aquest divendres, a les 18.00 hores. De forma oficial, l'alcalde, Xavier Trias, encendrà l'interruptor a la Sagrada Família (av. Gaudí amb Marina). Per primer any, tots els districtes de la ciutat faran un acte d'inauguració de l'enllumenat (l'horari varia, des de les 18.00h fins les 20.00h).

Per compensar grans obres i l'efecte negatiu que suposen per als veïns, enguany s'instal·la il·luminació a les zones on hi ha treballs intensius, com ara a General Mitre, el Poble Sec i la plaça d'Eivissa. En total, la despesa de la il·luminació arriba a 2 milions d'euros, 1,6 milions van a càrrec de l'Ajuntament i 840.000 euros els posen els comerciants.

Una festa exterior a l'europea

Com ja ho fan grans capitals mundials i europees, Barcelona estrenarà aquest Cap d'Any una gran festa exterior que es farà a l'avinguda de Maria Cristina. La promou Turisme de Barcelona i comptarà amb la col·laboració de Fira de Barcelona i el Gremi d'Hotels. L'Ajuntament de Barcelona ha confirmat que s'està treballant encara en la idea però que el Consistori no hi farà aportacions econòmiques.

La celebració es farà coincidir amb l'entrada al nou any i comptarà amb pirotècnia i espectacles, sense allargar-se a la matinada, segons fonts de Turisme de Barcelona, que neguen que es tracti d'una macrofesta convencional. Hi ha dos objectius: d'una banda, promoure a nivell internacional una imatge icònica de Barcelona entrant al nou any (apareixent en mitjans de tot el món) i de l'altra, es busca un atractiu extra per aquestes dates, sobre tot de cara al turisme.

Ja està inaugurada la pista de gel de la plaça de Catalunya, on s'espera que hi acudeixi durant les festes unes 100.000 persones. Ha costat uns 800.000 euros, que se sufraguen amb els patrocinadors i els tiquets  (costen 9 euros l'hora i es fa el 50% de descompte amb compres als eixos comercials de la Fundació Barcelona Comerç). Enguany s'ha ampliat la zona per patinar a 1.300 metres quadrats, 100 més que l'any passat. Segons els qui l'han instal·lada, es tracta de la pista de gel més gran exterior de tot el món.

A la pista de gel s'hi farà el primer acte de promoció de la candidatura olímpica d'hivern Barcelona-Pirineus per al 2026. S'hi farà exhibicions d'esports de gel com ara el patinatge artístic, el Short Track, l'Hoquei gel i el Cúrling. També s'hi impartirà cursos d'iniciació al patinatge per a nens de 6 a 12 anys, de 9.00 a 10.00 hores durant les vacances escolars.

Avets gegants

La tradició del pessebre a la plaça Sant Jaume es manté, i aquest any s'hi representaran els terrats de la ciutat. A la mateixa plaça, i per primer cop, s'hi està instal·lant ja un gran arbre de Nadal de 12 metres d'alçada. També s'ha ubicat ja al Portal de l'Àngel un gran avet patrocinat. A tots els districtes se'n col·locaran de més baixos, de 9 metres d'alçada.

Sota el lema Junts fem Nadal, l'Ajuntament de Barcelona ha volgut donar un protagonisme especial a la solidaritat, tot incentivant el voluntariat (a través del web www.bcn.cat/barcelonainclusiva), amb la venda de braçalets (costen 3 euros) benèfics per entitats socials, i amb l'increment de parades en la Fira Solidària de Nadal d'Economia Social. S'instal·larà 24 casetes (el doble que l'any passat) als Jardinets de Gràcia, des del 13 al 22 de desembre i es calcula que aleshores ja hauran acabat les obres en aquesta àrea.

La Cavalcada de Reis s'avança mitja hora i començarà a les 16.30 hores del 5 de gener, que s'escau en diumenge. Com a novetat, s'estrena la Desfilada de L'Esperit de Nadal, un cercavila a càrrec de l'Associació de Pessebristes de Ciutat Vella, que amb 12 figures que representen els mesos de l'any, recorrerà el Born i la part vella, dissabte 30 de novembre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento