El Govern ofereix millorar l'IPC dels funcionaris catalans, però eliminant una paga extra

  • Els sindicats presentaran una proposta alternativa de millora salarial, perquè volen que els funcionaris siguin tractats com a la resta de l'Estat.
  • Els treballadors públics asseguren que no poden assumir una altra retallada de la paga extra, que equival al 7% del sou.
  • El Govern ofereix un 0,5% d'actualització de l'IPC.
La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega.
La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega.
ARXIU
La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega.

Els empleats públics catalans reivindiquen ser "treballadors normals" i "no ser menys" que els de les administracions de la resta de l'Estat, sobretot, després que la Generalitat mantingui l'eliminació de la paga extra el 2014 i només els ofereixi una actualització del 0,5% de l'IPC, condicionada a la inflació de finals del 2013.

Aquesta és la conclusió a la que han arribat els sindicats després de la reunió d'aquest dilluns de la Mesa de la Funció Pública. Fonts de CCOO han explicat que els sindicats presentaran una proposta alternativa sobre les retribucions dels funcionaris i empleats públics perquè consideren que no poden assumir de nou una retallada de la paga extra, que equival a una reducció del 7% del salari.

La proposta s'entregarà aquest dimarts i els sindicats esperen que es convoqui una nova reunió "al més aviat possible" amb el Departament d'Empresa i Ocupació.El Govern estudia apujar un 0,5% l'IPC del sou dels treballadors públics el 2014 després de tres anys de congelació. Els representants de l'executiu català han fet aquesta proposta en la reunió d'aquest matí de la Mesa de la Funció Pública sobre les retribucions dels funcionaris en relació al projecte de llei dels pressupostos de la Generalitat de 2014.

Els funcionaris lamenten que l'executiu presenti aquesta proposta amb la voluntat de no perdre poder adquisitiu quan, segons critiquen, no milloren les retribucions ja que es manté la retallada de la paga extra, equivalent a un 7% del salari.

Després de la reunió, que ha continuat aquesta tarda des de les cinc i fins al voltant de les set, amb els representants del Departament d'Empresa i Ocupació , els sindicats consideren que la Generalitat vol "imposar un càstig" als empleats públics per voler retallar de nou i asseguren que aquest ajust no és una opció econòmica, sinó política.

Per aquest motiu, el coordinador de l'Àrea Pública de CCOO, Xesús González, ha explicat que aquest dimarts presentaran una proposta alternativa en què reivindiquen ser "treballadors normals" i "no ser menys" que els de les altres administracions públiques de Catalunya i les de la resta de l'Estat. Ara, els sindicats esperen que el Departament d'Empresa i Ocupació els torni a convocar "al més aviat possible".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento