Cada mes es cometen tres atracaments a bancs de Barcelona

Els Mossos resolen el 95% dels assalts. Detenen 49 assaltants en un any. La majoria són lladres veterans amb força antecedents.
Barcelona assoleix una mitjana de tres atracaments a entitats bancàries cada mes. Els Mossos consideren que les noves tecnologies (càmeres de seguretat) contribueixen a la detenció dels assaltants en un 95% dels casos.Aquests delinqüents, contra el parer general, no són estrangers sinó espanyols entorn els 45 anys i amb nombrosos antecedents.

Una espècie en extinció

L’any passat, 49 atracadors van ser detinguts a Barcelona per un delicte que, a parer del subinspector Josep Monteys, «cada cop és menys habitual», gràcies a les mesures de seguretat de les entitats bancàries.

El perfil dels atracadors que actuen a la ciutat és d’un home espanyol, especialitzat en aquest tipus de delictes, que actua sol, amb la cara tapada i que ja ha robat amb anterioritat.

Porten armes reals però no solen emprar la violència.La mitjana del botí que s’enduen els lladres és de 3.000 euros, el que hi ha a la vista.

Els darrers detinguts per aquests delictes són Manuel G. P., de 54 anys, veí de Barcelona, al qui imputen dos atracaments comesos els dies 7 i 12 de novembre al carrer Provença i Travessera de Gràcia i un intent al carrer Tamarit. L’altre, José Antonio A. B., té 33 anys i està acusat de tres atracaments i sis robatoris a clients de caixers.

Maltractava... però també robava

Mohamed C., de 24 anys, no va ser enxampat per tres robatoris que li havien comportat una ordre de recerca i captura dictada a Badalona, sinó per haver maltractat i amenaçat a la seva parella. L’home, que ja havia estat detingut en quatre ocasions, va passar a disposició judicial però, a banda dels delictes per maltractaments en l’àmbit de la llar i amenaces, se li van poder imputar tres robatoris am violència i intimidació, un d’ells a una menor de 13 anys. El detingut va ser identificat per les seves víctimes gràcies a fotografies de la fitxa policial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento