Més de 250 activitats a la 31ena Setmana del Llibre en Català

  • Participaran els autors Eduardo Mendoza, la Carme Riera i l'Albert Sánchez-Piñol.
  • Hi seran més de 60 editorials catalanes i prop de 40 entitats, més 10 llibreries.
  • Es concentrarà a l'avinguda de la Catedral entre el 6 i el 15 de setembre.
Setmana del Llibre en Català a l'avinguda de la Catedral de Barcelona.
Setmana del Llibre en Català a l'avinguda de la Catedral de Barcelona.
ARXIU
Setmana del Llibre en Català a l'avinguda de la Catedral de Barcelona.

La 31ena edició de la Setmana del Llibre en Català divulgarà la lectura en català amb més de 250 activitats de foment de la lectura programades per editorials, llibreries, institucions i entitats. Hi participen més de 60 editorials catalanes, prop de 40 entitats, 10 llibreries, un centenar de biblioteques d'arreu del país i una vintena d'escoles.

Tots els actes de la trobada estaran concentrats a l'avinguda de la Catedral de Barcelona entre els dies 6 i 15 de setembre repartits entre cinc escenaris. La Ciutat de la Lectura es divideix en dos grans grups:les familiars i les dirigides al públic adult.

Entre les activitats hi ha previstes presentacions de llibres i converses amb autors. Els matins dels dies festius i dels dissabtes hi hauran matinals temàtiques per al públic familiar, com ara espectacles teatrals, contacontes o lectures en veu alta.

Més de 5.500 Amics de la Setmana

La figura dels Amics de la Setmana, creada l'any 2011, té continuïtat enguany i actualment suma més de 5.500 amics. El passat 2012 també va crear-se el Cercle d'Empreses Amigues de la Setmana del Llibre en Català. Treballen com ambaixadors pel territori català des de companyies de teatre aficionat a escoles i biblioteques públiques.

Durant la desena de dies en què l'avinguda de la Catedral llegirà en català, estarà obert un espai de 100 metres quadrats amb una mostra de més de 300 revistes editades en català: Quiosc.cat.

Dels llibres editats en català que estaran presents a la Setmana, aproximadament el 70% seran de fons editorials i el 30% restant de novetats d'enguany. El sector de l'edició lliurarà el tradicional Premi Trajectòria.  Aquest guardó es concedeix en aquesta edició a Pep Albanell. L'homenatjat el rebrà el dijous 12 de setembre a partir de les 19.30 hores a la plaça de la Paraula, habilitada a l'avinguda de la Catedral.

Trobades amb escriptors reconeguts

Un altre dels actes destacats són les trobades amb escriptors reconeguts en llengua catalana que s'estimen els clubs de lectura i que interactuaran amb els seus lectors a la plaça del Llibre. Són la Carme Riera, que estarà present dilluns dia 9 de setembre a partir de les 18.30 hores;l'Albert Sánchez-Piñol, que visitarà la Setmana dijous dia 12 (al mateix lloc i hora) i Eduardo Mendoza (divendres 13). El moderador de les trobades serà Òscar Carreño, coordinador dels clubs de lectura de les Biblioteques de Barcelona.

Per obrir boca a la literatura en llengua catalana, res millor que els esmorzars i berenars literaris que organitza la fira en format de conversa amb diferents autors perquè ells mateixos, en primera persona, desvetllin curiositats dels seus propis llibres. Participen d'aquesta curiosa experiència els escriptors Roser Amills, Màrius Serra, Antonio Baños, Marc Pastor i Sílvia Soler. També hi haurà una Hora Gastronòmica cada tarda, a partir de les 19.30 hores, a la plaça de les Biblioteques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento