Els botiguers de Barcelona no veuen "brots verds" en les vendes, tot i l'impuls del turisme

  • Els comerciants de barri de la ciutat cada cop han de destinar més patrimini personal a cubrir forats.
  • Un estudi d'Esade constata que no es veu un horitzó de millora de les vendes.
  • El pes del turisme en les compres pujarà enguany del 23% al 30%.
Paseantes de la Rambla.
Paseantes de la Rambla.
T. M.
Paseantes de la Rambla.

Els comerciants dels barris de Barcelona van observant trimestre rere trimestre com en el ''calaix'' de les botigues segueix cada vegada més buit i com cada cop més sovint els mateixos botiguers es veuen obligats a destinar una part del seu patrimoni per arribar a final de mes, segons ha explicat aquest dimarts Vicenç Gasca, president de la Fundació Comerç.

Joan Sureda, professor d'Esade, ha explicat que no hi ha "brots verds" a la vista per a les botigues de la quinzena llarga d'eixos comercials de barri que operen a la ciutat de Barcelona.

Sureda també ha detallat que l'única cosa que es veu actualment en el mercat comercial de la capital catalana és un paracaigudes que fa que la baixada en els ingressos del sector sigui cada cop més suau.

Aquestes apreciacions s'han fet en la presentació de l'Indicador Comerç Barcelona (Icob) del primer semestre. Aquest informe assenyala que el turisme passarà en un any d'ocupar el 23% al 30% de les vendes dels comerciants del centre de la capital catalana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento